Dag 12 - Jasper

Door Bauke - 13-08-2017 06:08

Daar zijn we weer met een update. 

Ook vandaag zijn we in Jasper. We slapen vandaag uit, drinken koffie op de camping en Birigit bakt pannekoeken. Zo hebben we een rustige ochtend en lunch.

Hierna vertrekken we voor een wandeling door de 'Valley of the five Lakes' (vallei van de vijf meren). En inderdaad we zijn op deze wandeling 5 meren tegen gekomen.

Vervolgens gaan we nog naar Jasper Lake. Dit is een meer waarvan de maximale diepte ca. 50 centimeter is. Dit meer ligt aan de highway en om te baden, stop je op de vluchtstrook / berm. Birgit en Joost vermaken zich hier uitstekend en halen bijna de overkant van het meer. 

Hier zien we ook nog een bergschaap die uit het meer komt drinken en daarna rustig midden op highway gaat staan uitrusten. Met als gevolg een file aan beide kanten.

Dus onze wild score tot zover ;

- bald eagle
- bergschapen
- Elk
- Squirrel
- Chipmunks

Maar nog steeds geen beer. We beginnen steeds meer te denken dat die beren een mooie reclame stunt is van de Canadezen. We hebben wel een bijzondere beer gezien, maar dat zie je nog wel op de foto.

Deze komen na zondag, want dat zijn we weer in de beschaafde wereld, waar ze WiFi op de camping hebben. De afgelopen week stonden we op campings van Parks Canada, en die liggen deels in de natuur en hebben geen WiFi voorzieningen. Voor de jeugd is dat als of je in de pre-historie zitcheeky

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan