Dag 13 - Jasper-Blue River

Door Bauke - 17-08-2017 06:36

Hallo, weer een update uit Canada.

Vandaag reizen we van Jasper naar Blue River. Dit is van Alberta naar British Columbia en dat betekend dat de dag een uur langer duurt. Hoera. Maar het is bewolkt en als we British Columbia weer binnen komen, begint het te regenen. De eerste keer in deze vakantie dat het echt regent. Bij de stop bij Mount Robson, de hoogste berg van de Rocky's, is deze in de mist en regen, en zien we de berg geheel niet.

We gaan na een kop(je) koffie weer verder en komen in Blue River. Hier gaan we opnieuw proberen beren te vinden. En ja hoor tijdens de RiverSafari zien we het een en ander. Met de RiverSafari ga je met een boot het meer op en zoek langs de kanten naar beren. Direct bij het vertrek zien we al een visarend in zijn nest.

 

Vervolgens gaan we het meer op, waar het weer begint te regenen. Niet prettig als je met volle kracht in een open bootje over het meer stuift, maar je moet er wat voor over hebben om het wild te spotten. En ja hoor, onze gids weet feilloos de eerste beer te vinden. De beer (een echte deze zwarte deze keer) scharrelt langs de kant, op zoek naar eten. Met de boot kunnen we tot op ca. 25 meter van de over komen en de beer goed zien.

Na deze beer uitgebreid op de fotot te hebben gezet, gaan we naar de andere kant van het meer en zien daar nog een andere zwarte beer.

Na een korte stop bij een leuke waterval, gaan we weer terug naar het beginpunt. We hebben onze eerste beren gezien.

We rijden door naar onze camping ook in Blue River, hier blijven de de nacht staan. Morgen verder naar Wells Gray Park, het park van de watervallen.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan