Dag 18 - Nanaimo-Telegraph Cove

Door Bauke - 22-08-2017 07:44

Hoi, de volgende update alweer.

Vandaag reizen we een heel stuk naar het noorden, naar Telegraph Cove. Dit pittoreske plaatsje is ontstaan als verbindings station voor de telegraaf lijnen in 1912. Later worden er een zalm inmakerij en een kleine houtzagerij opgericht. Dit alles is tot in de '70-er jaren in bedrijf geweest. Nu is Telegraph Cove een toeristisch attractie en een watersport oord.

Maar we beginnen de dag met Cinnamon Rolls (door Birgit gebakken). Bauke is jarig en dat vieren we met een luxe ontbijt en als cadeau een toepasselijk t-shirt.

fa

Onderweg stoppen we nog bij het Elk Falls park. Hier is een leuke hangbrug bij een waterval gespannen. Het is niet de Capilano hangbrug, maar eigenlijk wel zo leuk.

We vervolgen onze reis naar het noorden van Vancouver Island, door eindeloze bossen en hellingen.
We komen uiteindelijk in Telegraph Cove en vinden onze camping het in bos. We gaan ter ere van de verjaardag in het dorpje eten. We hebben geluk, er is vandaag zalm van de BBQ. Gemarineerde zalm, gebraden op een echte hout-barbeque. Erg lekker, voor sommigen dan.
De rest houd het bij een burger...

Morgen gaat het gebeuren, dan gaan we op Whale-Watch tour. Hopen we wat whales gaan zien...

Reacties

Tineke 22-08-2017 08:03 {{button-48369}}

Hoi Bauke,

Goede tekst op je shirt!. Fijne verjaardag gehad zo te lezen en te zien. De vis is vast speciaal voor jou en Joost op de bbq gelegd😃. De burger smaakte zeker net zo lekker Anja en Birgit.😥
Fijne dagen nog en goede terugreis.

Louis, Tineke en Nynke
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan