Dag 16 - Whistler

Door Bauke - 17-08-2017 17:10

Hallo, even een overzicht van wat we vandaag beleeft hebben.

We reizen vandaag niet,we gaan Whistler verkennen. Na een wandeling naar het centrum zien allemaal mountenbikes en BMX fietsen. Het blijkt dat er deze week een grote wedstrijd mountenbike in Whistler is. Wij willen in Whistler 2 dingen dioen, de Peak2Peak gondel en zip-linen.

De Peak2Peak gondel is een gondet tussen 2 bergtoppen, Whistler Mountain en Blackcomb Mountain. De totale lengte is 4.4 kilometer, waarvan 3 kilometer als 'vrije' overspanning.en zweeft 436 meter boven de grond. Op de foto zie je de gondels van uit Whistler gezien zweven boven de vallei.

Tijdens de lunch, boven op de berg zagen we ook nog de Whistler marmot, een klein diertje dat een fluitend geluid (Whistler) maakt. Hier zijn de berg en de plaats naar genoemd.

Hierna gaan we naar beneden en is het tijd voor de ZipLine. Langs een staalkabel naar beneden glijden. Een geweldige belevensi om zo door de lucht te zweven.

Na nog een bezoek aan het Olympisch park van Whistler, een deel van de Olympische spelen van 2010 zijn in Whislter gehouden gaan we weer naar de camper.

Nog even over de beren. We hebben er nu 2 gezien op een georganiseerde wildtour. Maar nog niet spontaan tijdens de reis. Zitten we gezekiig in de camper te eten, is er plotseling rumoer buiten. Iemand staat met een luchhorn te toeteren, mensen lopen heen en weer. Wij kijken, zien we een grote zwarte beer aan de rand van de camping lopen. Door al het lawaai gaat de beer er vandoor en wij hadden natuurlijk de camera net niet bij de handfrown. Zo zie je maar, ze zijn er toch, waar je ze niet verwacht.

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan