Victoria

Door Mariette Kops - A couple of years ago

Inderdaad, na regen komt zonneschijn !! Als we zondag wakker worden komt de zon voorzichtig tevoorschijn en even later wordt de lucht strakblauw. Ziet er goed uit!! Vlakbij de camping (7 minuten loopafstand) is een bushalte en ben je in 15 minuten in Victoria. Victoria ligt in de zuidpunt van Vancouver Island en is een totaal andere stad als Vancouver. Het is de hoofdstad van Britis h Columbia en heeft een klassiek Engelse uitstraling, weinig hoogbouw, oude huizen in Engelse stijl en veel groen... We wandelen door Old Town, (Oude stadsdeel) en naar Inner Harbour, (haven). Hier staat het Empress Hotel waar we even binnengaan (heel sjiek !!)  En ook het Parlementsgebouw. Als we hier voorbijlopen komt er net een grote groep mensen aan met antieke fietsen en in oud-engelse kleding. Heel grappig, waarschijnlijk is dit een jubileumactiviteit, Canada bestaat nl. dit jaar 150 jaar en er wordt overal veel aandacht aan besteed. Zo is dit jaar ook de toegang tot alle Nationale parken gratis.

Zo rond twee uur, half drie, hebben we het eigenlijk wel gezien hier. Het buskaartje dat we kochten kunnen we ook gebruiken om nog ergens anders heen te gaan in de buurt, dus nemen we de bus naar "Butchart Gardens" , een andere trekpleister in Victoria maar wel 20 km. buiten de stad. Dit was ooit een steengroeve van een cementfabrikant en zijn vrouw heeft hier zo'n 100 jaar geleden een verzonken tuin van gemaakt en verder uitgebreid. Het is echt schitterend!! Zo veel soorten en zo mooi aangelegd. 

Terug in de stad eten we bij een Ierse pub, heel gezellig met live muziek en dan met de bus terug naar de camping. Onderweg nog een praatje met 2 echtparen uit Bergen op Zoom, die ook bij ons op de camping staan. Het is donker als we aankomen, dus maar meteen naar bed, morgen een lange rit voor de boeg...

Reacties

Toos A couple of years ago

Butchart gardens is een waar paradijs!

Gerrie A couple of years ago

We een reis verslag zie jullie zo lopen . Gr

Ria A couple of years ago

Wat een avonturen allemaal!!! Goede reis nog

toos A couple of years ago

Hoi Mariette & Jan,
Ik wil je alsnog feliciteren ,ben wel laat maar ik had geen email.
maar ik wens jullie nog een fijne vakantie.
gr.... Toos
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!