Vervolg2

Door Mariette Kops - 28-09-2017 06:06

Het was weer een koude nacht, temperatuur rond het vriespunt... niet dat we er echt last van hebben, onze kachel gaat vanzelf aan als 't te koud wordt.  'Savonds kun je ook niet lang buiten zitten en op veel plaatsen mag niet gestookt worden vanwege het risico op bosbranden. Regel van de overheid hier. 

Overdag wordt het weer steeds beter, zon en hogere temperaturen. De vooruitzichten voor de komende week zijn goed. Vandaag een "korte" rit naar Banff, 55 km naar het zuiden in het gelijknamige national park. We nemen de 2baans Bow Valley Parkway, een alternatief voor de 4baans Transcanadian Highway. Langs deze weg weer mooie uitkijkpunten over de rivier Bow en de Rocky Mountains en informatieborden over allerlei sportieve activiteiten in deze regio. Wij kiezen voor het Johnston Canyon wandelpad en dan de gemakkelijkste variant, onder in de kloof. Geen zin in "handen- en voetenwerk" vandaag maar toch lekker even de benen strekken op een verhard pad. 'T is weer fantastisch mooi, het houd gewoon niet op....

Onderweg lunchen ergens aan een picknicktafel en net voordat we dat we Banff inrijden stoppen we bij het uitkijkpunt over "Vermillion Lakes" , een overstromingsgebied van Bow River, nu een wild- en vogelparadijs. Vroeger een plek waar indianen leefden en jaagden. Dat zie je als het ware voor je als je daar staat.

Banff is een leuke plaats, gezellige drukte, veel souvenirwinkeltjes, gezellige sfeer. Alle straten zijn vernoemd naar een dier dat leeft in de bergen. We parkeren de camper op de speciaal daarvoor bestemde parkeerplaats en lopen meteen een elk (soort rendier) tegen het lijf. Heel verrassend! 

We kijken wat rond, cadeautje voor Liv gevonden, nog even een terrasje en dan naar de camping, die we hadden gereserveerd. Alles weer mooi, mooi, mooi, het wordt bijna eentonig....

 

Reacties

Toos 28-09-2017 07:40

Heb je die mooie vestjes voor de kids gezien?

Gerrie 28-09-2017 08:28

Nee helemaal niet eentonig een luxe dat je dat mag zien en beleven , het kan minder .
Hard gewerkt en nou genieten , nu besef je dat je soms klein ben in de hoge bergen .
Maar zon mooi land ben bijna jaloers hoor
Ik ga een dagje Rotterdam doen met mijn zus
Gr van ons Kees en Gerrie

Ans 28-09-2017 10:09

Er is geen overtreffende trap meer mogelijk, alles is prachtig!
Zo hebben wij dat ook ervaren.
Maar wat gaat de tijd snel, nog één week te gaan en dan kunnen wij jullie verhalen horen.
Geniet er nog van!

Toos 28-09-2017 11:06

Als het nog kan is Revelstoke ook schitterend om naar toe te gaan!!

Ans 28-09-2017 12:54

Hoi Mariette en Jan. Ik dacht dat wij een prachtige reis hadden gehad, maar dat van jullie is toch ook echt geweldig. En dan die sneeuw. fantastisch hoor.
Heel veel groetjes

Lucy 28-09-2017 19:48

Leuk, al die verhalen.
Jullie komen zo meteen nog tijd tekort. Er valt zoveel te zien.
Ziet er allemaal prachtig uit.
Nog lekker genieten de komende dagen

groetjes
Lucy

Karin 28-09-2017 19:58

Hoi Jan & Mariëtte, wat een prachtige tour maken jullie. Ik (en Adrie ook) kijk(en) elke keer weer uit naar jullie reisverslag. Optimaal genieten.
Groeten Adrie & Karin

Gerard. 28-09-2017 21:15

Blijft prachtig hoor. Een hele belevenis.
Prachtige natuur. Heerlijk.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze Reizigersbeurs in Zwolle.
Op zaterdag 23 maart of zondag 24 maart.
Kom zaterdag 15 juni naar onze Mini-Infodag in Zwolle.
Meer informatie