Eindelijk weer online

Door Ed en Jolanda Bakker - 29-05-2018 04:18

26-05-2018

Banff N.P.

Vannacht hebben wij redelijk geslapen. Wel veel wakker geweest maar gelukkig niet lang wakker gelegen. Ria wel, die was vanmorgen rond 06.00 uur wakker. De ochtend begon bewolkt waar het werd al vrij snel zonnig en warmde het al snel op tot rond de 21c. De morgen rustig aan begonnen. Lekker op ons gemak ontbeten en in de zon koffie gedronken. Daarna op pad richting Banff. Het was maar een rit van 82 km maar we hebben er super lang over gedaan. Een km of 2 voor de ingang van het Banff N.P. ontstond er een file. Dit is ons werkelijk nog nooit gebeurd. Ruim een uur in de file gestaan. Bearjam?? Nee, dat duurde te lang. Een ongeval??? Gelukkig niet, ze waren de weg aan het asfalteren. Vanaf 5 naar 2 banen en super druk. Tja, dan doe je er een tijdje over. Maar goed, uiteindelijk rond reden wij rond 14.00 uur de camping op. Mooie plekken tegenover elkaar. Hierna nog even heerlijk van het zonnetje genoten. Aan het einde van de middag nog even naar Banff gereden en gezellig door het dorp gelopen. 

Na het eten zijn wij nog even in de omgeving gaan toeren om wat dieren te spotten. Wij hadden tot nu toe nog niets kunnen ontdekken op een paar eekhoorntjes en prairie dogs na. Erg karig dus gaan wij op jacht. Gelukkig wordt het wachten al snel beloond. De eerste elks konden wij bewonderen. Ria dacht in eerste instantie dat het beelden waren, whahaha. Eerste naar Vermillion Lakes, voor een mooie zonsondergang. Yes, 3 whitetail deer! Zo gaan wij goed. Daarna nog bald eagles gespot. Helaas niet zulke mooie foto’s als verleden jaar kunnen maken van het meer. Er stond teveel wind om de mooie weerspiegelingen vast te kunnen leggen. Hierna doorgereden naar Mnt Norquay. Ook hier hadden wij de kans om wildlife te spotten. Helaas laten de beren zich niet zien maar wel een grote kudde bighorn. Deze stonden op een prachtige uitkijk op Banff te grazen in de weide. Check! Ook deze kunnen wij van ons lijstje afstrepen. 

Inmiddels begon het harder te waaien en kouder te worden. Tijd voor een kopje koffie bij onze vriend Tim H. Hier konden wij ook nog even (weliswaar kort door de slechte verbinding) op het internet. Helaas niet met het thuisfront maar wel met Theo en Yvonne die ook in Canada rondreizen. Even onze avonturen uitwisselen. 

Bij het wegrijden richting de camping kwamen wij weer een stuk of wat herten tegen die mooi stonden te poseren. Geen gekke vangst vanavond. Morgen nieuwe kansen in een nieuwe ronde. Tot de volgende blog!

Gespot: 6 whitetails, 7 elks en veel bighorns sheeps

27-05

Lake Louise

Onze derde dag alweer. De tijd vliegt als het gezellig is. Maar het gaat wel snel allemaal. Ook vannacht weer goed geslapen. Lang leve de pilletjes tegen rugpijn. Geen last van de jetlag. Ook Rietski slaat zich er goed doorheen. Het zonnetje schijnt weer heerlijk en we zien weer blauwe luchten. Ook vandaag zal het weer lekker warm zijn. Rond de 24c. Heerlijk! Na de koffie vertrekken wij, via Hwy 1a naar Lake Louise. Helaas is deze weg voor de helft afgesloten en hebben wij geen dier kunnen spotten. Als eerste naar Moraine Lake gereden omdat het verkeer al werd tegengehouden door de drukte. Gek genoeg mocht je wel doorrijden als je vanaf Lake Louise kwam. Wie houden ze voor de gek. Nou ons niet. Gewoon iets verder op een parkeerplaats ingereden en weer terug gereden. Moraine Lake lag er, net zoals verleden jaar, bevroren bij maar nog steeds prachtig om te zien. Vandaar naar Lake Louise. Ook daar zat het niet mee. Het grootste deel van het park was afgesloten. Er was iets gebeurd, wat weten we niet maar er liep wel politie rond. Dus een paar foto’s genomen en weer verder naar de gondola gereden om daar nog grizzly ‘s te kunnen spotten.  Wel heerlijk een uur in de zon gezeten op het terras maar geen beer te zien. 

Daarna terug naar de campground. Carly en ik zijn nog even naar de hoodoos in Banff gegaan. Hier heb je een schitterend uitzicht op de mountains en de Bow River. Voor de hoodoos hoef je het niet echt te doen. Het zijn er niet veel. Vandaar de trail teruggelopen naar de campground. Deze trail loopt overigens helemaal door tot aan het dorp zelf. Een aanrader! Hiermee hebben wij in ieder geval onze calorieën lekker verbrand. Poehhhh, het was behoorlijk warm. Helaas wederom weer geen dier te zien. Het zit ons niet mee vandaag.

Omdat wij morgen Banff weer gaan verlaten gaan wij gezellig uit eten. Chili’s!!! Zoooooo lekker! Daarna nog even toeren door Banff. Eerst naar de gondola. En je raad het nooit! Ook hier kon er niet gewandeld worden. Bear warning! Gebied afgesloten. Maar nog steeds geen beer te zien. Daarna door het Banff Springs Hotel en de Banff Falls. Nog even door de Golf Course van het hotel gereden waar er nog wel wat elks rondliepen. Overal wordt je nu gewaarschuwd voor agressieve elks omdat ze kleintjes hebben, maar nog niet in deze kudde. Als afsluiter nog even koffie gedronken bij vriend Tim H. Toen we terugkwamen op de campground hadden we visite. Ook hier liepen de elks weer rond. De rest van de avond de spullen weer ingepakt en al afscheid genomen van Doug, Barbara en Carly. Thanks you guys for the amazing days with lots of fun! See you again in September!  En Carly geniet nog even van je laatste dagje en fijne vlucht naar huis! 

Gespot: elks (veel), eekhoorns en stokstaartjes

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan