Back in Canada

Door Ed en Jolanda Bakker - 07-06-2018 06:34

05-06-2018

SCENIC DRIVE HWY 89

Vanaf vandaag zijn wij begonnen met onze terugreis naar Calgary via de scenic Hwy 89. Een mooie route langs uitgestrekte weiden, door de mountains en mooie bossen. Vandaag wel wat meer donkere wolken en zo af en toe een buitje maar bij White Sulpher Springs begon het serieus te regenen. Na Great Falls knapte het weer op en bij aankomst, in het begin van de middag, in Choteau scheen de zon weer volop en konden wij weer heerlijk van het zonnetje genieten. Choteau is een zeer klein slaperig dorpje waar niets te beleven valt., behalve zes kerken (op iedere hoek een) een restaurant, een kroeg en een supermarkt, whahaha.  De camping is open, weinig bomen maar wel met een mooi uitzicht op de foothills van de Rocky Mountains,. Later op de middag ben ik naar het dorp gelopen om nog wat boodschappen te halen. Mensen zijn hier erg vriendelijk en zwaaien naar je als ze langs rijden. Of zouden ze denken ....”dat mens ik gek om langs de weg naar het dorp te lopen”.  Ik zal het nooit weten maar ik vond het wel gezellig, whahaha..

Vanavond heerlijk vlees en groente op de bbq en genoten van het mooie weer. Morgen onze laatste reis naar Calgary. Tot de volgende blog!

Gespot: herten, pronghorns en marmotten

06-06-2018

Vandaag onze laatste reisdag. Lekker vroeg op pad om op tijd in Calgary aan te komen. Vanaf Choteau via Hwy 89 naar Browning en St. Mary naar Canada gereden. Een mooie weg die een stukje door het Glacier N.P. gaat en net over de grens in Canada door het Waterton N.P. met op de achtergrond de Waterton Lakes. Waarschijnlijk zullen wij dit gebied in September gaan bezoeken. 

Het laatste stuk rijden wij weer door de prairie. Dit is, na al het moois wat wij al gezien hebben een beetjes boring, gaap!!! Wij moeten ons eigenlijk schamen want elk gebied heeft zo zijn charme en ..... krijg je weer de mogelijkheid om coyote’s te spotten. En..... natuurlijk  .... 5 coyote’s onderweg gezien. Helaas te ver om ze op de foto te krijgen maar toch.  Check! Ook van de lijst af. Alleen de grizzly nog, maar dat gaat m niet meer worden.Rond het middaguur aangekomen op de campground in Calgary waar wij ook zijn begonnen. Het cirkeltje is rond. Nog 2 dagen en dan is de koek op, maar nu nog ff genieten van t zonnetje. Lekker rustig aan gedaan de rest van de middag. 

Aan het eind van de middag nog ff naar de Outlet gereden. Dit was wel ff een momentje. Weer de auto op het parkeerterrein zetten en maar hopen dat ie er nog staat. Tijdens het eten hadden wij er goed zicht op, maar na een tijdje zei Ed “Ik zie m niet meer”. Mijn eetlust was meteen weg. Gelukkig had hij niet goed gekeken en stond de auto er natuurlijk nog. Dat zou toch wat zijn als ze m voor de tweede keer meegenomen zouden hebben. En dan nu met extra beveiliging op het stuur.  Maar echt lekker shoppen hebben wij niet gedaan . Na 1,5 uur en 5 tassen in ons bezit zijn we toch maar terug gegaan. Het was nog lekker warm buiten dus nog ff heerlijk genoten van het weer. Dit was waarschijnlijk mijn laatste blog vanuit Canada. Thuis zal ik de laatste blog voor deze reis schrijven. Ik zeg welterusten voor nu en ... tot onze laatste blog als afsluiting.

Gespot : 5  coyote’s

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan