Veel gezien op 20 mei.

Door Henny en Afke Bruijl - 21-05-2018 04:53

We ovenachten 2 keer in Page. Hierdoor hoeven we 1 dag niet te reizen; dus dingen bekijken. Afke heeft een fantastisch reis schema in elkaar gezet.

Eerst naar de "Lower Antilope Canyon". We willen in Canyons afdalen, vergelijkbaar met de bekende "Grand". De wachttijd bedroeg 2 uur. Prima, schrijf ons maar in voor de rondleiding van 11:45, dan gaan we eerst naar de "Horse Shoe Bend". 

Vanag de P-plaats hier naar toe was het 1,25 km stijgen en dalen. Maar het was weer de moeite waard. De Colorado River heeft in de miljoenen jaren in de canyon een gigantische bocht geslepen, juist ja, in de vorm van een hoefijzer. En met een diepte van 350 meter (denken we te herinneren). Adembenemend. (Intussen promoveert de Graafschap, dank je Ivo, voor de SMS-jes).

 

Toen weer terug naar de "Lower Antilope Canyon". Tijdens het wachten op de start van de tour werd ons nog een Indianen dans (op muziek) voor geschoteld. Hierna de grote afdaling. Afke had alle moed verzameld en het lukte haar de open trappen af te dalen. Hierna een tocht van ruim 1,25 uur door de spelonken van de Canyon. Gelukkig scheen de zon, zodat dit op veel plaatsen een nog meer betoverend beeld gaf, hoe al die wanden waren uitgeslepen door het water en de wind. Fantastisch. Heel veel foto's gemaakt.

Op de terugweg het visitor centrum van de Glen Canyon dam bezocht. Het is 1 van de 3 dammen (waaronder de Hoover dam bij Las Vegas de bekendste is) die in de Colorado River is gebouwd. De voorbereidingen en de bouw hebben 12 jaar geduurd. In 1963 is de stroom opwekking gestart. Een gouverneur uit Arizona, Carl Hayden, heeft zich in zijn 57 jarige politieke carriere hiervoor sterk gemaakt. 

Terug op de Campgroud kriebelde het bij Henny; zwemmen in de Colorado River. Zwemspullen aan en hoppa. Het water was niet erg koud, dus het is gebeurd. 

Morgen trekken we naar Zion en overnachten we vlak bij Bryce National Park. 

De foto's van vandaag vinden jullie in "afbeeldingen". 

 

Reacties

Ada 21-05-2018 16:48 {{button-51211}}

Lieve Henny en Afke,

Wat een fantastische reis maken jullie weer. Nog maar een week onderweg en al zoveel gezien en bezocht. Leuk jullie belevenissen te lezen. Prachtige foto's van de Canyon!
Zelfs berichten uit de Achterhoek bereiken jullie (promotie De Graafschap). Zo te lezen, zit het weer ook mee. Wij hebben echter alhier ook niet te klagen: zonnige Pinksteren.

Geniet van het vervolg van jullie reis!

Liefs, Ada
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan