3 en 4 juni.

Door Henny en Afke Bruijl - 04-06-2018 23:52

Zondag 3 juni was weer een korte verplaatsingsdag. Onze laatste camping is in het Estes State Park, in de Rocky Mountains. Het laatste stuk er naar toe liep door een smalle diepe bergkloof waar alleen ruimte was voor de weg en de Thompson River. We kregen een plekje waar het lastig achterwaarts inparkeren was, maar achteraf bekeken het mooiste plekje met een "prive" zitje. 

Op maandag 4 juni hebben we, met 4  Amerikanen, in een open Jeep een Experience Tourtocht gemaakt. Deze bracht ons via enkele mooie uitzichtpunten op een hoogte van ruim 12.000 feet (meer dan 4 km) hoogte van de Rocky Mountains. Onderweg koelde het flink af. Het heeft met de sneeuwvlaktes, gletsjers, rotspieken en vergezichten veel weg van de Alpen. Genieten dus. Zoals we hoopten, zijn we nog elkele dieren tegen gekomen we nog niet hadden gezien. De elk (soort hert), de moose (eland), de yellow belt marmot (reuze marmot) en de big horn sheep. Tja, de zwarte - en grizzly beer zullen we dus niet meer tegen komen.

IMGP6937.JPG/tr-dynamic/8411/album/IMGP6937.2332.333e.JPG" /> IMGP6935.JPG/tr-dynamic/8411/album/IMGP6935.2332.333e.JPG" /> IMGP6946.JPG/tr-dynamic/8411/album/IMGP6946.2332.333e.JPG" /> IMGP6954.JPG

Nu zitten we in het zonnetje uit te rusten van 3 weken vakantie. Eh, even uitleggen. We hebben zoveel gezien en indrukken opgedaan, dat we geen moment onze benen hebben kunnen strekken. Maar wat was het fantastisch. Het heeft meer aan onze verwachting voldaan, dan dat we hadden gehoopt. 

De Amerikanen die we gesproken hebben waren stuk voor stuk aardige en geinteresseerde mensen. Het waren vooral jong gepensioneerden die de tijd hadden. Wel ging het gesprek vaak over of wij nog werkten en wat voor werk we deden. Politiek is bijna nooit aan de orde geweest. 

De Staten waar we hebben rond getrokken, waren Colorada, Arizona, Utah, Wyoming en South Dakota. Vele streken waren echte "country" streken met boeren dorpen. Vooral hier zagen we veel USA vlaggen, mensen met cowboy hoeden en laarsen, veel pick-ups en zo nu en dan een lofuiting voor de huidige president. Ook op diverse camping folders was te zien dat men "proud to be an American" is. Op de droge prairies waren de boerderijen gammel en rondom stond het vol met verroeste werktuigen, pick-ups en vervallen schuren. In de meer vruchtbare streken zag je direct dat het welvaartniveau veel hoger was. 

IMGP6896.JPG/tr-dynamic/8411/album/IMGP6896.2332.333e.JPG" />

Het verkeer is heel geduldig. Zo is het de gewoonte bij gelijkwaardige kruisingen, dat iedereen stopt. degeen die het eerst stopte mag het eerst oprijden, dan de volgende, enz. Dit werkt goed en iedereen houdt zich eraan. Wel mogen de vrachtwagen, die echt heel groot en zwaar zijn, net zo hard rijden als het overige verkeer. Ik ben dan ook diverse keren door zo'n vrachtwagen ingehaald; zo'n RV is best wind gevoelig en al rijdend wil ik natuurlijk ook wat zien.

De supermarkten zijn enorm groot. Het zijn complete waren huizen. In vriezers ligt vooral rundvlees van een complete boerderij, zoveel, en dan in verpakkingen van minimaal 1,5 kilo. En dan zijn er schappen van 10 meter met bv. alleen pasta saus. Tot onze verbazing hebben met nergen kipsauzen, zoals Chicken Tonight, gezien. Ook vla is hier onbekend. Bij de kassa wel telkens "Hi dear, how are you today?" waarna het oogcontact direct was verdwenen. Tijdens het scannen worden de dingen direct in plastic tasjes gestopt die als een carousel naast de kassiere staat. Je wordt er vreemd op aan gekeken, wanneer je vriendelijk verteld dat dit voor ons niet hoeft, omdat we de boodschappen in het karretje meenemen. De producten zijn best prijzig, vooral verse producten; een bakje wokgroenten kost al snel 5 dollar. 

Zo, morgen gaan we de RV schoonmaken. Woensdag moeten we deze om 11.00 uur inleveren. Daarna naar het vleigveld, 1,5 uur rijden met de taxi, waar om 18:00 uur het vliegtuig vertrekt. Best een gunstige tijd, omdat we de nacht ingaan. Donderdag om 13:30 landen we weer op Schiphol. 

Het was in 1 woord GREAT. 

Reacties

Siebers I E 05-06-2018 12:56 {{button-51621}}

Fantastisch verslag Afke en Henny ,dat jullie dit zo bijhouden tijdens de vakantie petje af hoor ! Wat een ervaringen weer ... Jammer dat ook hier weer een einde aan komt Goede terugreis .Groetjes van ons

Marijke Gossink 05-06-2018 22:27 {{button-51637}}

Henny en Aafke,

Het was leuk om met jullie mee te reizen.
Jullie hebben een schat van herinneringen opgedaan, waar je goed op terug kan kijken.
De foto’s maakten de verhalen levendig en sprekend.
Een prettige terugreis gewenst.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan