1 en 2 juni

Door Henny en Afke Bruijl - 03-06-2018 01:27

Omdat we gisteravond geen puf meer hadden om te schrijven, doen we dat vandaag!

Gisterochtend vertrokken vanaf de Devils Tower camping voor een korte rit naar Custer, een plaatje dat net in South Dakota ligt, dus weer in een andere staat . Deze uitstap gingen we maken omdat we natuurlijk ook Mount Rushmore wilden zien. We kwamen rond half één al bij de camping langs maar zijn eerst doorgereden. Als eerste kwamen we langs Crazy Horse.: het antwoord van de inheemse Amerikaanse bevolking op Mount Rushmore. Hier zijn ze in plm 1961 begonnen met het uithakken van een "indiaan"op een paard die in de verte wijst. Hij antwoordt op de vraag die de Franse avonturiers aan hem stelden waar zijn land was: "my lands are where my deads lie buried". Ze zijn er nog altijd mee bezig. Het project wordt financieel niet ondersteund door de overheid. Er is een heel groot Visitors Centrum bij gebouwd, waar met name veel verteld wordt over de indiaanse bevolking, Of eigenlijk over de "Dakota".      In een andere zaal werd over het monument verteld. Het zal nog wel jaren duren voor het af is. ( zie foto's in het fotoalbum)

Toen op weg naar Mount Rushmore, De uitgehakte, Amerikaanse presidenten Washington, Jefferson, Lincoln en Roosevelt. Dat was nog een stukje verder de bergen in , en dan ineens kom je om de hoek en zie je het beroemde plaatje. Ook hier natuurlijk een visitors center, waar we een film hebben gekeken over het maken van de beelden.Hier is in 1927 aan begonnen en en de laatste president was in 1941 klaar..Erg knap hoe men toen te werk is gegaan met alle middelen van toen.Daarna, terug naar de camping, waar we een mooi achteraf plekje kregen toegewezen.

Vanmorgen vroeg op omdat we toch zo langzamer hand richting Denver moeten zien te komen. Tussen deze camping en het zuiden van Wyoming zijn niet veel plaatsen, laat staan campings te vinden en dus hadden we een reis van 5 en een half uur voor de boeg.

Wat een wind toch iedere keer op die prairies in Wyoming en South Dakota, en altijd van opzij!!! Het is op die lange rechte wegen dan ook lastig om de camper te besturen voor Henny, en dan al die tik en tok geluiden op het dak.... We hebben ieder uur even gestopt, op mooie "rest aria's .Die zijn in de jaren zestig aangelegd in opdracht van de first lady van destijds!!! Nu zijn ze vernieuwd, maar idd een prettige plek om lekker koffie te drinken, MET publieke toiletten ( restrooms).overdekte zitjes en altijd vers water te tappen, iets wat ze eigenlijk veel vaker zouden moeten aanleggen hier!

We staan nu op een camping in Laramie, weer een camping aan de snelweg, we wisten  het van te voren, maar hebben het maar geaccepteerd. Morgen gaan we naar onze laatste camping voor drie nachten, weer hoog de .bergen in.! Daar gaan we nog wat uitrusten en de spullen inpakken, en de camper poetsen.Want op de ochtend van de 6e juni leveren we de camper in......

 

 

Reacties

Ada 03-06-2018 18:43 {{button-51540}}

Dag Henny en Afke,

Mount Rushmore in het echt is een stuk mooier en indrukwekkender dan in het Legoland (volgens jullie foto).
Geniet nog van jullie vierde week vakantie en voorspoedige terugreis toegewenst.

Liefs, Ada
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan