Dag 7 Memphis

Door Jack & Marion - A couple of months ago

Vandaag gaan we Memphis bezoeken, maar voor dat we dat doen gaan we naar Graceland. Dat is gemakkelijk, het poortje door en we zijn er. Entree, $63 en $6, $69 p.p. maar dat weet je. Eigenlijk is Graceland een soort supermuseum geworden, compleet met tour, musea, zaken van andere popsterren , automuseum, gift-shops, etc. etc.

Je begint met een movie over Elvis , waar je aansluitend met de shutte bus naar het landgoed aan de overzijde van de straat wordt gereden. Hier krijg je een Ipad met hierop de selfguided tour en goede uitleg , let op, zelfs in het Nederlands !! Op zich een hele leuke ervaring dat `Graceland. Elvis wordt neergezet als de goedaardige family guy en zijn landgoed straalt dat ook wel een beetje uit. Veel kitsch, pracht en praal, maar veel kleiner dan je mag verwachten van zo'n superster. Echt wel de moeite en het geld waard. Het automuseum met ziojn auto's is zeer indrukwekkend, Mercedussen, Ferrari's, `Rolls `Royces etc. het kan niet op. Verder heeft men zo'n beetje alles wat hij gehad heeft verzameld en uitgestald van TV met een kogelgat t/m zijn pyama.

Terug naar de camper, waar we de `uber-app installeerden en we als echte Amerikanen met een `uber downtown zijn gegaan. `onderweg een telefoon gekocht met onbeperkte data voor $92. Dit terwijl we de afgelopen dagen al voor meer dan 100 euro aan dat hebben verbruikt, dit is een goiede investering dus. Bijkomend voordeel, we hebben een `VS-account, maar ook een VS-telefoonnummer. Netjes afgezet op het hoekje van Bealestreet. Bealestreet is het Broadway van Memphis, muziekcafe aan bar aan restaurant en gelegen in een voetgangersgebied. (Tja, een plek waar je als Amerikaan niet met de auto kunt komen is al bijzonder te noemen.

Hier starten we in de beroemde BB King's Blues Club, lekker wat gedronken en genoten van de ambiance. Ook hier de befaamde en erg lekkere ribs gegeten. Memphis is wel veel "zwarter`' dan b.v. `Nasville. hetgeen de sfeer toch ook weer anders maakt. Wel weer enigzins baldadig geweest door enkele plekken te voorzien van Klup77 stickers, maar dat is voor het goede doel. Op tijd weg, we wilden namelijk om 17:00 bij het Peabody hotel zijn. In dit klassieke en wereldberoemde hotel worden iedere dag door de `Duckmaster' eenden vanuit de 12e verdieping met de lift , over de rode loper naar het fontein midden in de lobby gemarcheerd, smorgens heen en smiddag terug. Tja, daar wil je bij zijn..... Zeer grappig en bijzonder, vele mensen komen hier op af in dit uiterst  luxe hotel, 2 drankjes $35!!!!, zonder `eendenpate, maar ja.

Weer terug naar Bealestreet , via Hardrockcafe en diverse winkeltjes waar we de volgende bar met een fantastische  (blues) live band zijn ingedoken. Deze bar had als thema Wrestling en is eigendom van voormalig top-worstelaar Jerry Lawler. De bassist liep regelmatig naar buiten op straat om daar ook te spelen, waanzinnig !!! Na enkel drankjes had Jack het gevoel dat er in naast gelegen Fedex-arena een sportevenement plaats vond, gezien de diverse mensen in supporters outfit, zodoende zijn we even gaan kijken. `idd, er was een wedstrijd bezig. Op straat letterlijk ' zwarte' kaartjes gekocht, bij een aantal zwarte zwarthandelaren, zwarter ging echt niet. De prijs was in verhouding erg laag, minder dan de helft betaald van wat ze normaal kosten, maar je moet het wel aandurven.... Door de kaartcontrole heen , na de veiligheidscheck gevraagd wat we eigenlijk gingen bezoeken, het verlossende woord kwam;  NBA Basketbal !! Leuk, fantastisch en wat een spannende wedstrijd, we hebben genoten van de wedstrijd en alle Amerikaanse gekkigheid er omheen, cheerleaders, veteranen, mascottes, muziekjes, echt een belevensi. De Memphis Grizzles verloren nipt van de Orlando Magic. Vooraf niet gepland, gewoon gedaan, de mensen die ons kennen weten dat we in staat zijn dit soort spontane acties uit te voeren, hetgeen onze vakanties altijd anders en soms erg spannend maken. But... that's us . !

We houden Memphis voor gezien, weer met de ~Uber naar de campground en morgen vertrekken we rustig aan richting het volgende (te verwachten) hoogtepunt; New Orleans.

 

Reacties

Tante Ris A couple of months ago

Jullie genieten wel en zien een hoop mooie dingen om jaloers op te zijn
Geniet er nog van

Anita A couple of months ago

Keileuk um og te vollige op dees meneer

Veerle konings A couple of months ago

Leuk om jullie te volgen.
Geniet nog maar met volle teugen en laat ons ook nog meegenieten.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 5 september in zwolle.
Meld je gratis aan