10. Van Queenstown naar Fox Glacier

Door De Valkjes in Nieuw-Zeeland - 10-12-2022 04:55

Kia Ora allemaal,

De flora in Nieuw Zeeland is absoluut anders en heel divers van Noord naar Zuid dan in Nederland en in Europa. Bijzondere en onbekende planten en bloemen groeien hier langs de kant van de weg en in prachtige (botanische) tuinen. Natuurlijk ook bekende planten die bij ons dan als kamerplant worden ingezet maar hier in het wild kunnen floreren.

Zondag 11 december
Om 10:00 uur wonen we een kerkdienst bij in een Presbyteriaanse kerk in Queenstown (Frankton).  Een familiedienst in het teken van het Kerstfeest. Met mooie liederen en een betrokken gemeente. Zonder ook maar enige haast te maken komen we later op de middag op de camping in HAAST aan, aan de westkust van het Zuidereiland. Als tussenstop (200 km) naar Fox Glacier. Een prachtige route waar we een pas over rijden met een prachtig uitzicht over het dal waar we vandaan komen (Queenstown). We rijden langs Lake Wanaka en Lake Hãwea, maken onderweg nog een stop met een mooie wandeling (de Bleu Pools Track). Maar ook staan we plotseling naast een hek vol met BH's...!! Even op google gekeken wat dat betekende en onderstaande gevonden:

Nieuw-Zeeland is de thuisbasis van een controversieel bh-hek. Wereldberoemd staat het bekend als The Cardrona beha fence. Het begon in 1999 en is nu een eigenzinnige toeristische attractie in Central Otago. Tussen 1998 en 1999 begonnen mensen beha's te bevestigen aan een landelijke omheining! Intussen is het gekoppeld aan het Borstkankerfonds van Nieuw Zeeland...

Maandag 12 december.
We rijden op ons gemak richting Fox Glacier (120 km) waar we twee dagen zullen blijven. Hier hopen we het nodige uitzicht te krijgen op mooie gletsjers (Glaciers). We komen ruim op tijd aan na een rit door oerbossen...oerwouden waar de westkust zich door kenmerkt met mooie uitzichten op de Tasmanzee. Het is nu nog bewolkt maar morgenhopen we op heldere luchten. In de middag worden de nodige wassen gedraaid en houden we ons gemak. We wandelen s'avonds nog even naar het dorp waarna de dag alweer vol is.

Dinsdag 13 december
We zijn op tijd op. De zon schijnt volop en de lucht is helderblauw. We maken een wandeltocht om Lake Matheson bij Fox Glacier. Op diverse punten hebben we een werkelijk schitterend uitzicht op Mount Tasman en Mount Cook, maar ook de weerspiegelingen in het meer zijn geweldig. We kunnen dan ook prachtige foto's maken. Eind van de ochtend zijn we terug op de camping. Waar we op ons gemak een broodje eten totdat de telefoon gaat en we gevraagd worden meteen naar Glacier Helicopters te komen voor onze heli vlucht naar de gletsjers die een half uur vervroegd is. Dus snel alles op z'n plek gezet, gelukkig is het vlakbij en zijn we nog op tijd. Met een busje worden we met een Amerikaanse en een Zweed naar de plek gebracht waar de helikopter opstijgt en zowaar we stijgen nog op ook , maar 4 minuten laten staan we alweer op de grond. Net na het opstijgen kreeg de piloot de melding dat er plotseling behoorlijke wind op de gletsjers was gesignaleerd en de vlucht niet verantwoord was... jammer maar helaas., veiligheid boven alles. We kunnen de afspraak verzetten naar woensdagochtend voor een 2e poging...wordt vervolgd. Terug op de camping reserveren we de hotpool wat zeker ook aangenaam was..!!

Woensdag 14 december
Nu echt vroeg op want om 07:30 moeten we ons melden bij Glacier Helicopters. Er is wat hoge bewolking maat het is rustig weer. 08:00 uur gaan we met de helicopter de lucht in en krijgen een fantastisch uitzicht op de Fox Glacier gletsjer. We maken een sneeuwlanding, stappen op "hoog niveau" uit de helikopter...schitterend. Wat ben je dan toch nietige mens(jes) in zo'n machtige natuur..!!
Mooie foto's gemaakt waarna we ook nog even over een andere gletsjer vliegen (Franz Jozef Glacier) en na een half uur (langer duurt het niet....) staan we weer op de grond. Een geweldige ervaring. In de camper nog even nagenieten waarna we naar het plekje Franz Jozef rijden voor een heerlijke kop koffie/thee en een tweede ontbijt. We rijden deze dag door naar Hokitika (150 km) waar we in de middag nog een wandeling naar het strand aan de Tasmanzee maken. S'avonds rijden we met de camper nog even naar het strand voor een mooie zonsondergang.

Groetjes uit Nieuw Zeeland

Poula & Gert-Jan

Reacties

Herman 11-12-2022 00:01 {{button-66812}}

Wat een schitterende foto's van Milford Sounds en Queenstown , adembenemend , ik geniet met jullie mee . Groetjes.

Elly Sprong 14-12-2022 13:13 {{button-66814}}

Klinkt allemaal weer fantastie's , wat genieten jullie !
En weer hele mooie foto's klein inkijkje in jullie belevenissen!🙋‍♂️🙋🏻‍♀️

Jan en Dien 14-12-2022 15:26 {{button-66815}}

Wat een schitterende natuur is het daar,echt bijzonder.

Willem en Pieta 14-12-2022 19:10 {{button-66816}}

Wat een mooie verhalen en prachtige foto's. We volgen jullie "op de voet". Geniet van de laatste week. Wat gaat de tijd snel.

Ina 15-12-2022 16:24 {{button-66817}}

Schitterend

Corrie 16-12-2022 06:52 {{button-66818}}

Weer prachtige foto’s. Wat zien jullie ongelofelijk veel moois.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan