A rainy day in NYC

Door Rob en Marian - 21-05-2022 03:44

Vrijdag 20 mei

We begonnen de dag met een voorzichtig zonnetje en gingen vandaag naar het Entrepid Air, Sea& Space museum. Het Entrepid is een vliegdekschip wat dienst heeft gedaan vanaf de 2e wereldoorlog tot en met 2001 en nu als museum aan een pier ligt. Het is een kwartiertje lopen van ons hotel.

Er zijn binnen en buiten vliegtuigen, helikopters en een spaceshuttle te zien. Ook ligt er een oude onderzeeër waar je in mag kijken.

 

We nemen de tijd om alles te bekijken, we zien ook nog een 3D film over ruimtereizen. Erg interessant mede ook doordat er vrijwilligers rondlopen die nog echt op het vliegdekschip en in de onderzeeër hebben gewerkt. Om half 3 vinden we het mooi geweest en gaan op zoek naar de High Line, een verhoogde treinbaan die nu veranderd is in een park. Leuk om even overheen te lopen, onderweg komen we bij the Vessel, een aparte kunstige constructie.

Op dat moment begint het te regenen, we vluchten een koffietentje in en doen lekker een bakkie. Het valt ons op dat op veel van dit soort plekken geen tafels en stoelen meer heeft.  Het heeft te maken met Corona, ze willen niet dat je lang blijft hangen;)

We gaan daarna naar een vlakbij gelegen winkelcentrum om droog te kunnen blijven, het is erg chic, not our cup of tea en als we weer naar buiten gaan is het droog en we bedenken wat we willen doen, we hebben begrepen dat het morgen erg warm wordt dus willen we vandaag richting Soho of little Italy. We nemen de metro, als we boven komen dan plenst het. Niet echt leuk om rond te kijken dus we googlen een leuk restaurantje dichtbij, het is ondertussen ook etenstijd. We vinden iets en we kunnen overdekt buiten zitten. Het is lekker eten, daarna weer met de metro naar het hotel, ideaal zo'n weekkaart.

 

 

In de lobby van het hotel gebruiken we de wifi om wat dingen op te zoeken. Ondanks de regen hebben we weer genoten.

 

Reacties

Linda 21-05-2022 16:46 {{button-61871}}

Leuk verslag,Marian en Rob van een volle dag.

Corrie 21-05-2022 18:54 {{button-61873}}

Schitterend,
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan