Nog meer Washington

Door Rob en Marian - 27-05-2022 04:51

Donderdag 26 mei

Omdat we gisteravond met de bustour al veel hebben gezien en gehoord hebben we geen behoefte om heel erg vroeg op te staan en naar de stad te reizen. We ontbijten rustig en doen koffie. We lopen naar het begin van het park waar we op de bus kunnen stappen naar het metrostation. We kopen een dagpas bij de aardige mevrouw die gisteren alles zo fijn uitgelegd heeft. Deze pas is geschikt voor bus, metro en de circulator deze laatste is een bus die rond de National Mall rondrijdt. De National Mall is het gebied tussen het Capitool en het Memorial van Lincoln. Alles wat belangrijk is in de stad( vooral memorials) ligt langs deze Mall. Je kunt er ook wandelen natuurlijk. Het is bewolkt maar toch ook beetje warm.

Afijn we wachten al een tijdje maar geen bus, nadat we een uur gewacht hebben( ondertussen wat geappt met thuis) komt hij eindelijk. Met een half uur zijn we bij de metro en dan nog een half uur met de metro en je staat in hartje stad.

Het schijnt dat als je binnen 2 uur nadat je uit de metro bent gestapt in een circulator bus stapt het niks te kosten. Verder op de dag kost het 1 dollar. Je kunt de hele route blijven zitten of je stapt uit waar je maar wilt.

Wij stappen uit bij het Lincoln Memorial en lopen verder over de brug naar de andere kant van de rivier de Potomac  daar ligt Arlington Cemetary. Hier liggen alle militairen begraven doe omgekomen zijn, ook ligt hier het graf van een onbekende soldaat. We hebben gister in de tourbus een filmpje gezien over de militairen die hier de wacht houden, dit gaat 24/7 door en de aflossing van de wacht is een dingetje hier. Sowieso is het heilige grond, men zegt, de onbekende soldaat heeft de ultieme opoffering gemaakt om zijn land te verdedigen en niemand weet wie hij is.

Het is dus een eer als je uitgekozen wordt voor deze functie. Het is een gigantische begraafplaats en we lopen een heel stuk, dan zien we daar ook de wisseling van de wacht, een hele ceremonie waarbij iedereen die er is moet staan en het stil moet zijn. Gezinnen met kleine kinderen lopen rond, het is typisch amerikaans. Het is wel indrukwekkend maar ik geloof dat wij Hollanders hier ook wel een beetje te nuchter voor zijn.

We lopen weer terug over de brug en gaan nog even bij Abe overdag kijken. Daarna willen we nog naar het Capitool en het Witte huis aan de voorkant. Maar eerst gaan we eten, het is ondertussen 5 uur en we hebben vanmiddag alleen een ijsje gegeten, we zijn flauw van de honger. 

We eten bij Old Ebbit Grill, alweer een tip van de mevrouw van de camping! Het was erg lekker en sfeervol.

 

Als we alles gezien hebben wat we wilden gaan we weer naar de campground met de metro en de bus. Handig hoor maar we hebben het nu wel weer even gehad met het openbaar vervoer.

Morgen reizen we verder het binnenland in met onze fijne camper.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan