Beren op de weg...

Door Gerard en Jodi - 02-09-2022 20:31

Daar zijn we weer. Na 2 dagen zonder wifi, stroom, water weer online. Op het moment dat we dit verhaaltje delen zijn we net terug van de Lightling Lake Loop in Manning Park, onze eerste bestemming met de camper. Nadat we Vancouver achter ons hadden gelaten en netjes zijn afgezet door onze gastheer waar we de eerste 2 dagen hebben vertoefd, is nu het echte avontuur begonnen. 

Het ophalen van de camper verliep redelijk soepel. We werden zelfs geholpen door een Nederlandse dame die daar al jaren werkt. Volgestouwd met allerlei wetenswaardigheden en tips is Gerard achter het stuur gekropen en hebben we onze eerste 100 kilometer probleemloos afgelegd. Even ter vergelijk: tijdens onze eerste camperreis door Amerika stuiterde bij de eerste bocht van 90 graden het complete servies uit de kastjes en dachten we dat onze camper gestolen was tijdens de boodschappen bij de Wallmart. Nu ging alles goed en bij afslag Chilliwack onze eerste kar vol met boodschappen gehaald. Alles ging goed tot aan de kassa. Geen enkele betaalpas werd geaccepteerd en helaas hebben we het idee dat dat overal het geval lijkt. Gelukkig bieden de betaalautomaten nog wel de mogelijkheid om cash te pinnen, maar ideaal is het niet. Vooral bij prepaid betalen bij het tankstation hebben we een probleem. Maar door bij de kassa vooraf te betalen konden we aan de gewenste brandstof komen. Al blijkt 120 dollar maar een halve tank op te leveren. Daar gaat onze begroting qua brandstof...

Afijn, we konden weer verder en onze eerste ontmoeting met Wildlife liet niet lang op zich wachten. Een megagrote eland (moose) stond ons nieuwsgierig aan te kijken langs de highway. We wilden echter door naar onze eerste camping, dus hebben besloten toch maar door te rijden. Aangekomen in Manning Park bleek onze plek gelukkig beschikbaar, vooraf gereserveerd, maar je weet het maar nooit natuurlijk. Bij het uitpakken de volgende beer op de weg... Oplader en wereldstekker zijn we vergeten mee te nemen uit onze kamer in Vancouver. Shit!! Stom natuurlijk, maar het is niet anders. Maar besloten om onze telefoons uit te zetten om overmorgen toch in staat te zijn om via Google Maps onze weg te vervolgen.

Toch wel moe na zo'n dagje, maar we zijn heel aangekomen en Jodi bleek zelfs nog energie te hebben om een heerlijke pasta te bereiden. Daarna ging het licht letterlijk en figuurlijk uit en zijn we vol indrukken in slaap gevallen.


 

Reacties

Yvonne 02-09-2022 20:56 {{button-66059}}

Wat een pech met die opladers en euro stekker. Er zijn ergere dingen. Hopelijk blijft het hierbij.

Hans P 03-09-2022 19:27 {{button-66081}}

Het is waarachtig een avontuur. 🐻🐻🐻

Gysan 03-09-2022 20:49 {{button-66084}}

Tja, op ziek naar nieuwe lader en stekker denk ik.

Martin 05-09-2022 20:39 {{button-66136}}

Prachtige omgeving daar en prachtig avontuur, dat is nog eens vakantie.
Ook erg leuk om te lezen hoe het jullie beleven. Nu al benieuwd naar het volgende blog
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan