Improviseren...

Door Gerard en Jodi - 07-09-2022 01:41

Vandaag een relaxt dagje gehad. Tot nu toe tenminste, want de komende dagen moeten we gaan improviseren, maar dat komt zo wel. Dat de temperatuursverschillen enorm zijn merkten we afgelopen nacht. Waar het overdag gewoon lekker 25 graden is met een zonnetje, daalde de temperatuur vannacht naar 1 graad en da's best wel frisjes. Dan maar wat dichter tegen elkaar aankruipen, ook geen straf.

Na het ontbijt (helaas zonder gebakken broodjes omdat onze oven kuren vertoont en niet verder dan de waakvlam komt) zijn we de Johnston Canyon Trail gaan lopen. De bedoeling was om eerst naar de lower falls te gaan en vervolgens naar de upper falls. Helaas bleken de upper falls 'under construction'. Kennelijk was het water op ofzo, maar de lower falls waren prachtig en uiteraard hebben we weer de nodige fotootjes gemaakt, check de fotocollage maar even.

Daarna was het al middag en na een kleine wandeling de Solis even opgestart om niet helemaal verstoken te blijven van het wereldnieuws. Helaas bleek de inbox minder fraai nieuws te bevatten. Door grote bosbranden in Jasper zijn daar alle campgrounds gesloten, dus ook de onze. Laten we daar nou net 3 overnachtingen hebben gereserveerd.

Dus waar we de komende 3 nachten slapen (uiteraard in onze camper) is nog een vraagteken. Op de Icefields Highway komen we er een aantal tegen, maar die werken volgens het principe first come first serve. Omdat alle campgrounds dicht zitten kon het wel eens druk worden. We gaan het zien. 
We willen in ieder geval alle highligts op de Icefields Highway bezoeken, dus we gaan sowieso vroeg uit de veren om Bow Lake, Peyto Lake, Mistaya Canyon en wat Icefields te bewonderen. Vrij vertaald wat mooie meren, kloven, watervallen en ijsmassa's.

Nu pruttelt de bbq. Op het menu gepofte aardappels en varkenshaas met sla.

Latersssssss

Reacties

Yvonne 07-09-2022 07:16 {{button-66172}}

Succes met het zoeken naar een plek om te overnachten ..tja, de bosbranden. Vreselijk. Maar geniet nog van de prachtige natuur..

Hester 07-09-2022 10:32 {{button-66181}}

Spannend hebben jullie weer😬.

Gea 07-09-2022 13:44 {{button-66186}}

Wat naar dat de bosbranden weer veel verwoesten en ook jullie plannen wellicht dwarsbomen. Hopelijk vinden jullie toch een plek om te overnachten in de buurt en krijgen ze de branden snel onder controle.
Geniet van jullie avonturen bij de Icefields Highway!

Greet woutersen 07-09-2022 13:51 {{button-66187}}

Hopelijk hebben jullie niet veel last van die bosbranden
Maar jullie zullen wel een mooi ander plekje vinden. Maak er weer een mooie dag van. Groetjes.

Gysan 08-09-2022 21:30 {{button-66217}}

Hopenlijk een goede nieuwe overnachtingsstek gevonden. Wat een mooie ruige omgeving maar ook koud denk ik af en toe.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan