Pittige trails afgesloten met heerlijk etentje

Door Gerard en Jodi - 10-09-2022 18:07

Na ons onverwachte verblijf op Mount Robson's Meadows Campground besloten om de Mt. Robson van wat dichterbij te bekijken. We lieten ons adviseren in het informatiecentrum en besloten de Lookout Trail te doen omdat andere routes waren afgesloten. 
Het werd een pittige klim waar we de nodige hoogtemeters moesten overbruggen. Maar de uiteindelijke top aan het einde van de beklimming was de moeite meer dan waard. De top van de Mt. Robson leek nog dichterbij en we konden prachtige foto's maken in de strakblauwe lucht.
Het afdalen ging vervolgens een stuk gemakkelijker en omdat we de smaak te pakken hadden gelijk maar de Overlander Falls bezocht die zo'n kilometer verder te bewonderen waren. En op advies ook maar de wandelroute langs de Fraser River gelopen wat ook weer prachtige viewpoints opleverde.

Even wat gegeten en weer door want er moesten boodschappen gedaan worden. Dat deden we in Valemount, een leuk plaatsje zo'n 25km verderop. Allereerst de Liquer Store maar even bezocht en onze koelkast is weer goed gevuld met wijn en bier. Daarna naar de supermarkt (in tegenstelling tot bij ons wordt in een supermarkt geen alcohol verkocht) en toen vonden we het wel tijd voor een terrasje. De plaatselijke brewery zag er gezellig uit en we hebben er maar een bierproeverijtje van gemaakt.

Zin om te koken hadden we niet meer en volgens een aardige inwoner moest je voor een lekker etentje absoluut naar de Caribou Grill. Dat hebben we maar gedaan. Jodi aan de zalm en ik zelf een steak van bijna een kilo. Het was top!

Qua overnachting zijn we beland bij Irvins Campground. Niet bijzonder, maar wel voorzien van stroom, water en wifi. Vanmorgen voor het eerst de kachel even aan gehad, het heeft hier gevroren vannacht. Maar daarvoor krijgen we vandaag wel weer een stralende dag terug met temperaturen rond de 28 graden. Straks rijden we weer een stukje terug richting Mt. Robson waar we nog 2 nachten staan op de Tete Jaune Lodge. Mooie plek aan het meer en een leuke uitvalsbasis om nog meer te ontdekken van dit prachtige stukje Canada.

Reacties

Alfons en Tanja 10-09-2022 19:00 {{button-66264}}

Wat een mooie reis! Lekker genieten. Groetjes uit Frankrijk. Morgen zijn wij weer thuis

Yvonne 10-09-2022 23:28 {{button-66271}}

Deze reis overtreft alles wat jullie in gedachten hadden. Geniet er zolang maar goed van!

Jeroen 11-09-2022 23:35 {{button-66300}}

Super gave foto's

Gysan 12-09-2022 17:25 {{button-66323}}

Mooie tochten lopen jullie. Goed voor de stappentellers denk ik. Veel plezier nog. Geniet er nog maar even goed van. Gek denk ik zo' groit temperatuurverschil op 1 dag. Kun je wel goed slapen denk ik.

Johan 16-09-2022 12:50 {{button-66425}}

Wel toevallig dat je die Brewery wist te vinden
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan