Voor op schema...

Door Gerard en Jodi - 09-09-2022 19:01

Op het moment van schrijven had dit eigenlijk onze tweede dag in Jasper moeten zijn. Door de bosbranden zitten alle campings dicht, dus ook de onze. Onze plannen hebben we een beetje aangepast. Vandaag was er nog niet zoveel aan de hand, want aan de Icefields Parkway viel genoeg te beleven. Helaas geen Maligne Lake en andere excursies, maar de alternatieven zijn in ruime mate aanwezig.
Na onze overnachting bij het Honeymoon Lake hebben we eerst de Sunwapta Falls bezocht. Prachtig om te zien hoe het water met donderend geweld door de kloven stort. Je kunt er naar blijven kijken, maar we moesten door en belandden al snel bij de Athabasca Falls. Nog indrukwekkender. Het schijnt 1 van de meest ruige watervallen in de Rocky Mountains te zijn. Het mooie is dat je er met je neus bovenop staat en het geweld bijna kunt voelen. Vervolgens afgedaald naar de rivier waar alles weer tot rust komt in de Athabasca River. 

Daarna verder richting Jasper waar we een echte hike gingen lopen. Eerst een stevige lunch, want het waren toch de nodige klim kilometers. De trail heette 'the Valley of the five lakes'. En dat klopte precies. Het ene meer nog groener / blauwer dan het andere. Maar net vanuit welke hoek je op het water kijkt.

Daarna toch maar door en met wat pijn in het hart net voor Jasper toch maar linksaf gegaan de Highway 16 op. Zo'n 30 km verder hadden we een prachtige plek gevonden en toen we net goed en wel gesettled waren bleek de plek gereserveerd te zijn. Er stond toch 'available' op? Maar de gasten in kwestie konden toch echt de reservering aan ons laten zien. Er zat niets anders op dan het terrein weer te verlaten (alles zat verder vol) en verderop een plek te zoeken. Dat bleek zo'n 40 km verder waar we zijn beland bij Mt. Robson Meadows Campground. Prima plek, maar 1 nacht lijkt ons voldoende. Bovendien is de alcohol bijna op. Vanavond op rantsoen met 1 blikje Molson Canadian...

Liefs Gerard en Jodi

Reacties

Yvonne 09-09-2022 19:36 {{button-66241}}

Zeker dorstig weer in Canada....🍻🥂 Of is de koelkast te klein voor jullie drankvoorraad? Geniet van de wandeling ..

Gea 09-09-2022 19:45 {{button-66242}}

Genoeg te zien en beleven, het 1 nog mooier dan het andere! Mooi om jullie te zien genieten en wij genieten een beetje mee😜

Greet woutersen 10-09-2022 09:22 {{button-66254}}

Wel jammer dat de drank op is maar de natuur is prachtig maar zo snel mogelijk een winkel opzoeken waar ze brood en ook drank verkopen. Geniet er van.

Hester 10-09-2022 09:49 {{button-66257}}

Wat een ellende toch allemaal, geen brood, drank, bosbranden, plekken die toch bezet blijken te zijn etc ik heb zo met jullie te doen🤣🙈😆🤪(NOT JUST MAKING FUN.)
Fijne reis verder

Jeroen 10-09-2022 13:53 {{button-66260}}

Wat mooi om jullie te volgen! Ziet er top uit allemaal!
Wel af en toe pech met de overnachtingen maar dat is niets vergeleken met dat de drank op. Snel maar even nieuw voorraadje halen;)
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan