Lake Powell en de Grand Canyon

Door Wiebe, Lianne,Kevin en Stefan in the USA - 12-07-2008 20:42 Van Lake Powell zijn we in een uurtje of 4 gereden naar Page aan het Lake Powell. We zijn daar naar de slot Canyon Antilope Valley geweest. Dit is een door regenwater ontstane smalle canyon in de grond die heel aparte vormen heeft. De plaatselijke Navajo's brengen je erheen met een jeep en dan ga je per groep door de canyon.
Activiteiten ondernemen bij Page is niet het meest eenvoudige want het is hier heet. Toch hebben we de Glen Canyon Dam nog gezien en een heerlijke middag aan het meer gehad waar we lekker konden zwemmen.

Na Page stond de Grand Canyon op het programma. We kwamen het park binnen aan de oostzijde en konden zo mooi een aantal uitzichtpunten meenemen voordat we bij de camping kwamen. Wat een enorme diepte is die Grand Canyon. Ontstaan na miljoenen jaren door de zee, het verschuiven van aardkorsten, de Colorado rivier en de erosie van gesteente.
Lianne heeft heel wat foto's gemaakt van de Canyon.

We hadden Mather Campground gereserveerd in het park bij de Canyon. Heerlijk onder de bomen in het bos. De volgende dag hebben we een wandeling [hike] gemaakt naar de rand van de Canyon en een heel stuk erlangs. De afstanden lijken niet zo groot maar de temperatuur en hoogte maken het toch nog aardig vermoeiend. Maar wel mooi.
Het volgende doel wordt VIVA LAS VEGAS

Groetjes WLKS
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan