10. Lake La Hache

Door BorkesBoermans - A long time ago

8/6
Gisteravond zijn we gearriveerd op een gemeente camping gelegen in een dal tussen erg hoge bergen en er was ook wild stromend water. De camping hoort bij het plaatsje Lillooet. Het was een mooie plek waar we stonden en hadden een prachtig uitzicht. Het weer was prachtig en we hebben de hele avond buiten gezeten. De camping was GRATIS en daarom alleen van het allernoodzakelijkste voorzien. Water en een plonspot, met een heel diep gat. .....We hebben alles bij ons, dus wat zal het.. Ook as er een telefoon in de "middel of nowere"  Voor 60ct heeft Herman nog even gebeld met Jeroen om hem succes te wensen met zijn examen. We vebazen ons om de kosten van het telefoneren met die kaart. Misschien zit er nog een addertje onder het gras en betalen wijin Canada en de gebeld de rest van de lijn. We horen het wel en zullen evt. wel bijbetalen.
We hadden nog visite van 2 herten . Al heel vroeg in de avond werden we gestoord door laag overvliegende helicopters. Ze vlogen waarschijnlijk terug naar hun basis. Vanmorgen was het omgekeerd. Het weer is nog steeds uitsteken. De weg naar deze camping was ontzettend mooi en indrukwekkend. We hebben 's avonds gebarbequed en daarna zijn we vroeg gaan slapen.  We hadden nog wat in te halen van de ochtend ervoor.
Vanmorgen 8/6 zijn we op tijd opgestapt en zijn via een weer hele mooie route naar Lake La Hache gereden. We kwamen langs een Indianen reservaat, waar nu allemaal houten huizen staan en af en toe zagen we nog een tipi. Hier stroomt de grote Fraser rivier door een diep dal. Een ontzettend mooi panoramagezicht en van bovenaf adembenemend. We hebben er wel foto's van gemaakt, maar je moet het zelf gezien hebben.
Voorts naar 70 Mile House, een klein gehucht, waar we bij een meertje hebben middag gegeten.
Naar 100 Mile House, waar we bij een grote suppermarkt weer hebben ingeslagen. Ook hier wilden ze weten waar we vandaan kwamen en wat we van plan waren. De ooh's en de aah's waren niet van de lucht. We kregen hier ook korting, ondanks dat we geen vaste klanten waren. Gewoon vragen naar een klantenkaart voor korting en zeggen dat we op vakantie zijn. Dan komt er iemand met een kaart en we kregen 10% korting.
IN Lake La Hache aangekomen kwamen we langzamerhand weer in een hele andere omgeving.
Bij de door ons uitgekozen camping aangekomen (was er maar 1) bleek dat de camping gesloten was. We moesten op zoek naar een andere camping. Die hebben wij gevonden op ongeveer dertig kilometer van Lac La Hache .  Deze camping ligt ook aan een meer. We zijn ontvangen door zeer vriendelijke mensen. Ze gaven, nadat we hadden gevraagd om internet zo hun eigen laptop aan ons mee. Annelies en Annie hebben heerlijk gekookt. Hollandse bloemkool, gehakt en aardappen. Natuurlijk ontbrak het glaasje wijn en pilsje niet. Het enige vervelende van deze camping is het feit dat we contstant worden belaagd door muggen. En die krengen zijn echt belust op ons bloed. Daarom hebben we van nood de lange broek aangetrokken hoewel het weer hier echt geen aanleiding toe gaf. We zijn er nog niet helemaal over uit of we hier morgen ook nog blijven staan of dat we de route gaan vervolgen naar Wells Gray Provincial Park. De eerste 1100 km zitten er op.
Met ons gaat alles nog steeds goed en we maken veel plezier.
Nog even het volgende. Kwamen we bij de laatste camping waar Herman even ging vragen of we welkom waren. Wij moesten de camper een km verder keren en kwamen terug. Waar was Herman op dat moment?? Hij kwam netjes in een golfkarretjes aanrijden met de vrouw van de campen en wenkte ons maar te volgen. De directeur zat netjes op de bijrijdersplaats en werd gereden, zoals gewoonlijk.

tot zover.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!