San Francisco dag 2

Door Tineke Spaargaren - A long time ago Lekker uitgeslapen en uitgebreid ontbeten en gedoucht en toen wederom met de ferry naar San Francisco en dit keer de Golden Gate niet in de mist maar in de zon.
Aangekomen met de MUNI naar Powelstation om daar een kaartje te bemachtigen voor de Cabletram. Een lange rij voor de kaartverkoop en een nog langere rij voor de Cabletram, dit had te maken met een kapotte Cabletram, om de tijd te doden maar peoplewatching gedaan, want er loopt ook heel wat geks rond in San Francisco en de kinderen op de foto met een politie-agent. Na ruim anderhalf uur wachten was het onze buurt. We hebben de tram naar Hide street genomen. En het was de moeite waard, wat een leuke tocht en de trambestuurder maakte er ook een hele happening van met zijn leuke uitspraken. Aangekomen bij Hide street  teruggelopen uphill naar Lombardstreet. ( We voelen het nu in onze kuiten en bovenbenen, maar het is alvast een goede oefening geweest voor later deze vakantie als we gaan wandelen in de parken). Na Lombardstreet doorgelopen naar Chinatown en daar heerlijk gegeten bij een Italiaans restaurantje, waar de bediening Mexicaans was?, maar het eten was super. Toen China Town doorkruist en een paar nuttige en leuke dingetjes gekocht. Daarna een stukje Financieel gedaan, wat een gebouwen als je er echt naast staat. Uitgekomen bij het Abraham Lincoln Brigade. Een gedenkteken voor alle antifasistische Amerikaanse vrijwilligers die gevochten hebben in de Spaanse Burgeroorlog. Een mooi en indrukwekkend waterrijk monument.
Om 8.00 PM de ferry weer terug naar de sunny side of the bay, al was toen de zon net onder. Twee heerlijke dagen gehad in San Francisco en nu gaan we onze reis vervolgen richting Sacramento, kijken of we rijk kunnen worden, misschien vinden we nog wat goud.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!