Van Las Vegas naar Bryce canyon

Door Tineke Spaargaren op 12 aug. 2009 17:03:54 Omdat er op sommige campings geen internet is moeten we de verslagen een paar dagen later invoeren en komen de foto's ook wat later bij de verslagen. Als er dus geen foto's bij een verslag stonden kijk dan gerust eens terug of ga naar onze afbeeldingen om de foto's alsnog te bekijken.
Het vertrek, we werden al vroeg gewekt door de hitte hier. De hele nacht heeft de airco staan draaien maar die arme jongen kan het nu ook niet meer bijwerken dus een snel ontbijt en een vlugge douche en dan op weg naar Bryce. We hebben een route gekozen dat loopt via Zion National Park. Eerst weer door de woestijn over een monotone rechte snelweg. Het is dan echt cruise control aan en verstand op nul. Je moet je voorstellen dat je van Amsterdam naar Maastricht rijdt bij 45 graden en geen bocht in de weg.
Maar als we dan afgeslagen zijn om richting Zion te gaan wordt het al snel afwisselender. We krijgen wat meer bochten en meer klim en daalwerk. De uitzichten zijn adembenemend en je komt door de meest afgelegen plaatsen. In Zion aangekomen is het er erg druk, de parkeerplaatsen voor campers zijn vol maar we hebben geluk, er vertrekt er net ééntje. We hebben weinig tijd dus we hebben een shuttle bus genomen in het park en zij in een 3 kwartier durende rit naar boven gebracht. De herten lopen hier gewoon tussen de tenten door op de plaatselijke camping. met de shuttle boven aangekomen kan je de voeten af laten koelen in een klein riviertje. vanaf hier heb je een mooi uitzicht op fraaie rotsformaties. Het is onvoorstelbaar dat dit riviertje in de loop van miljoenen jaren deze kloof heeft uitgesleten. na de korte stop weer met de shuttle naar beneden terug naar de parkeerplaats en weer door naar de eindbestemming Bryce Canyon. In Zion moet je dan eerst door een kleine tunnel. Deze is zo smal omdat hij in 1930 is aangelegt voor de toen rijdende auto's en sindsdien is hij niet meer veranderd. Dus als je als camper daar doorheen moet wordt het verkeer aan de andere kant tegengehouden en moet je met de camper in het midden blijven rijden. Als je Bryce Canyon nadert kom je steeds meer van de specifiek uitgesleten rotsen tegen. We komen om 19.00 uur plaatselijke tijd aan. Het is nog opvallend licht maar dat komt omdat we onderweg een tijdzone zijn gepasseerd en we een uur voordeel hebben.
Na een snelle hap en even bij ons kampvuurtje te hebben gezeten zijn we heerlijk naar bed gegaan.Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Deze maand: laatste vroegboekkorting camperhuur
Bekijk acties per verhuurder
Cruise America heeft weer een wegbrengspecial!
Prijzen & voorwaarden
Relocation Special van Canadream!
Bekijk prijzen & voorwaarden
Kom naar onze infodag in Zwolle op 27 januari of op 10 of 24 februari.
Meld je aan