naar de wijzen in het Oosten?

Door Jacqueline van der Weijden - A long time ago Om 05.20 uur ging de wekker. Enthousiast naar de lobby om met de shuttle bus naar het vliegveld te gaan. Inchecken vanaf 06.30 uur en vertrek om 08.00 uur. Ontbijten deden we wel op het vliegveld. Dachten we. Om 06.30 uur stond er een enorme rij voor de incheck balie van Delta. Dus exact om 08.00 uur zaten we in onze stoelen. Nadat we een pakistaanse mevrouw, die gelukkig geen Engels sprak drie keer hadden verplaatst. Zo´n binnenlandse vlucht betekent alles betalen. Films, eten, spelletjes. Behalve dan een quiz, die we dan ook zo´n 30 keer gespeeld hebben.
Eenmaal geland met een tijdsverschil van 3 uur, hadden we binnen een kwartier de bagage. Daarna een taxi voor 50 dollar naar het hotel. De bus zou 28 dollar per persoon hebben gekost. de taxi werd bestuurd door een broer van de Indiër uit: "Moeder was is het heet". Zijn engels lag op het zelfde niveau. Na een uur stonden we voor het hotel, waar Jef, een neger van twee bij twee onze bagage verzorgde. In New York was het inmiddels 18.00 uur. Geweldige kamers met iets mindere bedden. Nog even eten  (Bij Tod's steakhouse, waar je enorme biefstukkenen moet verorberen) een rondje om het hotel, want de 54e straat hadden we onthouden, maar waar kruiste die nou ook alweer mee? En heette dat hotel nou Ameteriana of zoiets?
Doodmoe vroeg gaan slapen.
Het eerste opvallende: In één van de boekjes stond dat in New York weinig gelachen wordt. Onze taxi driver wees ons daar ook al op. En het klopt.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!