17 juli Las Vegas

Door Esther Houben - 17-07-2011 07:31

En dan zijn we opeens al in Las Vegas... Het gaat allemaal nogal snel. Drukke dagen met veel nieuwe ontdekkingen en verbazingen en veel dingen te doen.

Gistermorgen vertrokken we uit Groveland aan de westkant van Yosemite en maakten een mooie reis via de Tiogapas naar de Noordoostkant van het park. Geweldige rotspartijen met sneeuw. Aan de andere kant kwamen we uit bij het Mono lake in Lee Vining. Een geheel ander landschap. Het water niveau is in de loop der tijd steeds lager geworden en gemaakt waardoor er en heel groot gebied is droog gevallen. Hier staan vreemde rotspartijen in, zgn. tufa's. 

Vanochtend dus op naar LV. Een tocht van 550 km door weer een heel mooi nogal kaal en vooral erg leeg, woenstijn landschap. Verschillende dieren gespot zoals een hert, een vogel, eekhoorns en woestijnratten. De dames vonden de paarden in het wild het meest interessant. De reis ging ongeveer langs de grens van California en Nevada, met aan de ene kant de bergen van Death Valley en aan de andere kant en groot geheim gebied van het Amerikaanse leger. We kamen langs een kamp van de 'thunderbirds'. Ook zagen we een groot gevangenis complex.

Nu dus Sams Town RV park in Vegas. Het is hier zoals verwacht een stuk warmer dan   op de plekken waar we tot nu toe waren, het is nu om 23.00 uur 32 graden. Er is een kleine pool, lekker gezwommen, en een groot hotel met gok apparaten. Wij hebben aardig gegeten bij een Mexicaan. Morgen gaan we naar de Strip!

Henk

We hebben bij Yosemite inderdaad nog lekkere marsh mellows geroosterd in het vuur. De camper is behoorlijk groot vanbinnen, aparte slaapkamer voor Henk en mij, 2 kids boven de cockpit en een op de tafel (die we eerst naar beneden doen), badkamer -of wc met fonteintje en kastruimte- en keuken met magnetron en koel-vries combi. We hebben heel veel kastruimte. Nadeel is, dat ie ook van buiten groot is. Een uitstekende rots raakte ons, deur ontzet, inmiddels gerepareerd. De kinderen keken hun ogen uit in het hotel met alle lampjes, watervallen, bruggetjes en eindeloos veel gokautomaten.

Esther

Reacties

Opi 18-07-2011 11:21

We herinneren ons van LV vooral de Strip met in die tijd de gokhotels Caesar`s Palace met de witte leeuwen, de Mirage met de spuitende vulkaan, en de Golden Nugget; maar er is daarna nog van alles bijgebouwd. Zijn jullie in Death Valley nog uitgestapt om o.a. de warmte te voelen? Als je stilstaat dan transpireer je enorm met 45 gr., en dan te bedenken, dat je daar 80 m. onder de zeespiegel staat.
We zijn benieuwd, hoe jullie Zion zal bevallen.
Het is maar goed, dat jullie nu uit Nederland weg zijn, want het is hier voorlopig nog steeds herfst, regen,storm,fris. Erg vervelend voor iedereen, die hier in het land kampeert; er zijn al mensen van arremoede weer naar huis teruggekeerd!
Blijf dus maar genieten!

Meike 25-07-2011 17:31

Hahaha dat slapen op een tafel komt me heel bekend voor. Tevens ook de grootte aan de buitenkant, papa nam in de eerste bocht in LA de stoeprand mee ;) Zijn jullie bij de pirates of the caribbean boot geweest?? Veel plezier nog daar en geniet ervan! Hier is het inmiddels ook goed weer geworden en is de wind een stuk minder dan de afgelopen dagen (gister bijna niet fatsoenlijk buiten kunnen zitten door de wind).
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze Reizigersbeurs in Zwolle.
Op zaterdag 23 maart of zondag 24 maart.
Kom zaterdag 15 juni naar onze Mini-Infodag in Zwolle.
Meer informatie