Monument Valley

Door Peter Jacobs - A long time ago

Seligman Route 66

Zo, zoals belooft het stukje van vanavond.

Na een dag van vele Mijlen (832 kilometers ) En natuurlijk weer een totaal ander landschap zijn  we op ROUTE 66 in Seligman aangekomen. Onderweg nog even “Monument Valley” aangedaan wat ook weer een hele ervaring was “monument Valley”is een gedeelte van het Navajo land welk een zeker zelfbestuur heeft binnen de USA en zich uitstrekt over de staten Utah,  Arizona, Colorado en New Mexico. Dus de parken die hierin liggen hebben die mannen onder eigen beheer de wegen in bijvoorbeeld “Monument Valley”zijn alleen onverharde wegen en dat is eigenlijk best slim want met de camper wil je daar niet overheen en met een personenauto zou ik het ook niet snel doen, dus bij het visitors center voor de deur allerlei indiaantjes met een mooi jeepje om een jeepsafarie aan te bieden door “Monument Valley”  voor het luttele bedrach van $ 75 p/p. en zo hou je de mannetjes wel aan het werk en van de straat om zo maar te zeggen maar het is ook wel een prachtig gebied om je doorheen te laten rijden. Verder binnen desouveniers winkel die iets duurder is dan in de andere nationale parken, en Maureen had haar oog laten vallen op een stukje authenthiek Navajo Juweel van sterling zilver en Turquase(steen) en toen ze naar de prijs van het geheel vroeg (ketting met hangertje en twee oorbellen) kreeg ze meteen al te horen dat ze geluk had want speciaal vandaag was het 40% korting en dus kon ze het voor $740 meenemen, nou Mareentje kreeg nog net geen hartaanvalletje maar het zat er niet ver vandaan ze was ook meteen uitgewinkeld hoor.

Hier na meteen de laatste 430 kilometer richting Seligman maar aangevangen het landschap veranderde van woeste Woestijn naar een aardig prairie landschap wat voor de verandering wel lekker was maar verder niet bewonderenswaardig. In Seligman aangekomen ingechekt en meteen maar even gevraagd waar het Historische treintje vandaan vertrok naar Grand Canyon City, nou dat was dus vanuit Williams een stadje ongeveer 100 kilometer terug (het komt niet vaak voor dat ik me in de voorbereiding vergis maar deze keer ik moet het toegeven ik had de klok horen luiden maar was vergeten te kijken waar de klepel hing) dus in Seliman blijven we maar een nachtje en dan weer terug naar Williams. We hebben vanavond nog wel even lekker de BBQ aangestoken en daar nog wat lekkere (kippe)dijtjes en Gamba’s opgelegd,  daarbij lekkere gebakken aardappeltjes en een bloemkooltje en dus lekker gedineerd tijdens een snel ondergaande zon.

Tot morgen uit een druk Williams

Greetzzzz  

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Reis de wereld rond in één dag! Presentaties en informatie over de mooiste bestemmingen. Kom gratis beleven op 27 november
Woon je in Zuid-Nederland of Vlaanderen? Kom zondag naar Breda voor onze roadshow!
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!