Op weg met de camper

Door Marijke Plantinga - A long time ago

We hebben weer internet, dus hier nog het verslag van gisteren (2 juni):

Vannacht redelijk geslapen, maar waren door de jetlag wel erg vroeg wakker, rond 6 uur. Maar dat was niet zo erg want we moesten om 8 uur Road Bear bellen om af te spreken hoe laat ze ons zouden komen ophalen. Eerst even lekker gedoucht en toen Road Bear gebeld. We wisten dat het pas laat in de ochtend zou kunnen. Ze zouden ons dan ook tussen 11 en 12 ophalen. Tegenover het hotel zit een supermarkt (Ralph's). Hier zijn we naartoe gegaan om ons ontbijt te kopen. Terwijl we daar waren werd Joost gebeld door Road Bear, of het ook tussen 9 en 10 kon. Natuurlijk kon dat! Het was ondertussen half 9, dus we zijn toch maar snel even lang Starbucks gegaan voor een ontbijt en snel terug naar het hotel om onze spullen te pakken.

Om 09:15 werden we opgehaald. Na nog een paar andere mensen opgehaald te hebben waren we even later bij Road Bear. Uitleg gekregen over de camper en voor het eerst op weg met de camper! Wel even wennen zo'n automaat, maar Joost had het snel onder de knie. Eerst maar eens naar een supermarkt om boodschappen te doen. Wat een
keus! Wel 20 verschillende soorten pindakaas en een heel gangpad vol verschillende soorten muesli. Bij de kassa werd onze boodschappen ingepakt door een oude opa. We werden er een beetje ongemakkelijk van, want vonden het eigelijk een beetje zielig. Maar ja, het is zijn werk, maar toch maar stiekem een beetje geholpen. Twee uur
en een camper vol boodschappen later konden we dan eindelijk echt op weg!

Het is best vreemd om hier te zijn. We kennen Amerika natuurlijk alleen van televisie en films, maar het is hier precies zoals in die films en series. Alles is groter. Zo veel mogelijk voor zo min mogelijk geld en iedereen is ontzettend vriendelijk.

Omdat we veel eerder dan verwacht de camper op konden halen zijn we toch maar doorgereden naar Joshua Tree. Na een rit van 3,5 uur kwamen we hier aan. Midden in de woestijn en ontzettend heet! Ondertussen was het toch al 18:00 uur, dus we hebben meteen een camping opgezocht. Het was er onverwacht rustig. Tijdens de zomermaanden is er niemand aanwezig op de camping en is het de bedoeling dat je een envelop met geld achterlaat als betaling voor je plekje. We hebben een rustige plek tussen de Joshua Tree's. Marijke heeft lekker spaghetti gekookt. Daarna de de tassen uitgepakt en alles netjes in de kastjes opgeruimd.


Nu zitten we lekker voor de camper, Joost natuurlijk met een biertje. De maan schijnt hier zo vel dat het nog erg licht is en duidelijke schaduwen op de grond maakt. Het is nog lekker warm en het waait een beetje. Straks lekker slapen en morgen weer verder!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Infodag 15 oktober: Special Guests uit Utah en extra presentaties
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!