Page en Tusayan (Grand Canyon)

Door J. de Kroon - 02-08-2012 08:01

Hallo allemaal, na een onderbreking van één dag, zijn we er weer. Gisteren de blog niet bijgewerkt maar wel een dag meegemaakt. Een tussenstop in Page.  Een geweldige rit door het park Zion (echt heel mooi!!) in een heel mooie omgeving. Alleen was het park kleiner dan verwacht en waren we er sneller doorheen dan we dachten maar daarom niet minder imponerend.  En evenals eergisteren, barstte er op de namiddag weer een onweer los in Page. Dit keer minder zwaar en 's avonds was het weer aangenaam vertoeven in Page. We waren vroeg aan, en tijdens het middagdeel nog de twee na grootste dam in de USA bezocht nml. de Glen Canyondam. Door deze dam is Lake Powell ontstaan dat we dus ook hebben gezien (zie ook foto's) en waarop we een geweldig uitzicht hadden vanaf de kamers. We waren allemaal een beetje moe, en na wat rusten, gingen we vrij laat eten. We hebben Page doorgecrosst en kwamen bij restaurants waar we moesten wachten omdat er veel eters waren (waarschijnlijk mede vanwege het slechte weer). Uiteindelijk hebben we gegeten bij het restaurant dat bij het motel in zatsmiley.

We waren allen nog steeds wat moe, en zijn daarom vroeg gaan slapen.

Dag 2:

Vandaag weer vroeg verkassen naar Tusayan. Dt ligt aan de rand van Grand Canyon Park. Hier zijn we vandaag ook doorheen gereden en dit is erg mooi om te zien(zie foto's). De Canyon was er diep, maar we zochten de rand goed op. DIt is gelukkig ook te zien op de foto's. Vandaag was er goed weer, het was aangenaam warm en in het begin van de avond begon het af te koelen. Toen we een tussenstop hadden bij de Grand Canyon zagen we onweer in de verte. Dit is daar gelukkig gebleven.

We zouden aan de overkant kijken voor wat te eten, en de keuze was op pizza gevallen. Helaas leken de beide tentjes niet capabel voor wat we zochten en eindigden we bij een steakhouse. Inmiddels zijn we steak-experts, maar dat maakt het niet minder lekker.

We komen hier veel fransen en nederlanders tegen. Dit blijft een raar gevoel, om je eigen taal te horen in zo'n ver land. Nu nog wachten op de friezen!

Als we van de ene plek naar de andere rijden, dan rijden we door the middle of nowhere. Ondertussen komen we af en toe ook een huisje tegen. Dit huisje bestaat uit een trailer met een eigen schroothoop. Dit is heel raar om te zien, omdat hier ook echt mensen wonen.
De wijken zelf zijn ook erg apart. Het ene huis heeft wel twee verdiepingen en lijkt 'normaal', terwijl het huis ernaast lijkt op een trailer met ongeveer 4 amerikaanse vlaggen voor de deur. En dit alles in één straat! Maf, hoor.

En zoals gewoonlijk, hebben we 's avonds weer even in de zwembad gelegen! (:

Reacties

Marten en Ria 02-08-2012 10:39

Kan me wel voorstellen dat jullie moe zijn,maar pfft wat maken jullie mooie dingen mee,helaas zie ik geen nieuwe foto's van Lake Powell en de Grand Canyon,misschien vergeten te plaatsen?IK geloof zeker dat het daar prachtig is,fijn dat het onweer dit keer weg bleef.

Hier heeft het vannacht wel flink gerommeld en nu regent het.

Leuk dat jullie toch de tijd nemen om iedere keer de blog bij te werken,het is leuk om te lezen.

Geniet van de omgeving daar.

Lieve groetjes Marten en Ria

Anne en Metje 02-08-2012 11:36

Wat weer mmoie belevenissen en ik kan mij voorstellen dat het soms wel vermoeiend is. Zoals Marten en Ria al schreven is het weer hier na 1 mooie dag, onweer en regen.
Geniet ervan.

Groetjes Anne en Metje

Mem/Beppe Klaasje 02-08-2012 19:38

Ik ben blij dat jullie zo genieten en dat jullie het zo naar de zin hebben. Jullie moeten goed op jezelf en elkaar passen en hopelijk komen jullie volgende week niet te moe terug. Groeten en liefs mem.

de buurtjes 02-08-2012 22:09

hoi globetrotters! & states-d(r)ivers!machtig mooi om te lezen hoe jullie reis verloopt en er veel te zien en te doen is. Wij werken nog wel efkes hoor en volgen De Spelen, jullie ook?, en hoe leeft het daar? USA is sportgek toch? de foto;s zijn ook top,maar we missen nog ene paar volgens mij..en we denken steeds vaker; willen wij ook!!!!!!!(gewoon jaloers dus...;). fijne dagen nog, wel uitgerust terugkomen hoor!hoi hoi.

Heit/Mem-Pake/Beppe zei op 02-08-2012 0m 22.00. 02-08-2012 22:22

Fijn dat jullie zo kunnen genieten van de geplande reis naar Amerika Met veel pleizier lezen wij jullie belevenissen in Amerika en zijn vele culturen en andere levenswijzen zoals wij die hier kennen.Het weer blijft hier tot voorbij het weekend onbestendig.Nog veel vakantie pleizier toegewenst .Veel liefs . de E-Bikers uit Wergea.

J. de Kroon 03-08-2012 03:11

Hallo allen,

Bedankt voor jullie leuke reacties vooral van onze ouders die nou niet bepaald bekend zijn met de digitale snelweg. Goed te horen dat het weer bij jullie onbestendig is (ha, ha ...). Het weer blijft hier prima en morgen reizen we richting tropische temperaturen. Vanavond (maar ja dat is bij jullie een andere tijd) vullen we de blog aan met onze belevenissen vandaag en voegen we ook nog (mooie!) foto's toe.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan