dag 4 Zion NP - Independance Day

Door G.J. van den Berge - A long time ago

 

Na een redelijke nacht waren wij (Monique en Gert-Jan) toch weer vroeg wakker. Mede omdat het nog steeds vrij warm is, en slapen met airco door het lawaai toch ook lastig is. Na allen gedoucht te hebben hebben we lekker buiten ontbeten. Toen we op pad gingen bleek het net de optocht te zijn voor de 4e juli, Independence Day. We hebben deze langs de kant bekeken en kregen veel snoep toegegooid, dus dat was leuk. Omdat het een beetje bewolkt was smorgens was het goed uit te houden.

Na de parade reden we door naar Zion NP, hier kochten we bij de ingang gelijk een jaarpas voor alle Nationale parken. En omdat we door de tunnel moesten voor onze vervolg route moesten we daar ook een kaart voor kopen. Na onze RV bij het bezoekerscentrum geparkeerd te hebben keken we hier eerst welke routes we wilden lopen. We besloten de river walk te doen, 2,5 km en redelijk te belopen. Hiervoor moesten we met de shuttlebus gelijk naar het einde van het park nemen. Vanaf dit punt liepen we onze wandeling langs de rivier de Virgin. Op bepaalde plekken kon je nog door de rivier wandelen. Dit zorgde voor voldoende afkoeling aangezien het langzaam veel warmer werd.

Op het eindpunt van de wandeling begon de volgende wandeling, maar die hebben we niet meer gedaan. We besloten terug te lopen om nog naar de weeping rock te gaan. Langs het wandelpad kon je regelmatig bijna de eekhoorns aaien zo dicht bij zitten ze vaak bij de mensen. Met de shuttle gingen we enkele haltes terug voor een korte wandeling naar de weeping rock=huilende rots. Je kon onder de rots droog gaan staan of een douche nemen. Deze rots noemt men daarom de huilende rots. Na deze wandeling namen we de bus naar de ZION logdes waar we lekker wat te drinken namen, Gert-Jan ging voor een heerlijk afkoelend ijsje. Hierna was het tijd terug te gaan naar de camper om naar de volgende stop te rijden, n.l. Bryce Canyon. Hiervoor moesten we door de tunnel en dat scheelde iets van 70miles omrijden. De weg was zeer bijzonder door al de haarspelbochten en de mooie uitzichten over de vallei. Aan de andere kant van de tunnel begon het licht te regenen. Ook bij onze camping vlak voor de ingang van het Bryce NP kregen we een flinke bui. Omdat er een binnenzwembad is hebben we daar nog even gezwommen voor het eten. Mede door de regen is het aanzienlijk afgekoeld. Omdat het 4 juli is, is er vanavond om 10uur vuurwerk, waar we willen gaan kijken.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kampeer & dineer 8 mei op Tioga's Campground. Incl. 3-gangenmenu!
Boek je plekje
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!