Voorbereiding (1)

Door Dirk en Timon Hofman - A long time ago

Welkom op onze weblog!

Lange tijd heeft het er niet naar uitgezien dat we een verslag van onze vakantie zouden maken, maar we hebben veel positieve reacties gehad op onze plannen. We lieten het wat bezinken en hebben toen besloten jullie toch te informeren over het wel en wee van de reis waar we al zo lang naar uitzien. Wat is er mooier om jullie daarin te laten delen?

Nog 49 dagen…zegt de app op mijn telefoon. Ongelooflijk, wat gaat dat hard. De tijd glijdt door je handen zeggen we wel eens makkelijk, maar het klopt echt.
Het is toch bijna jaar geleden dat we elkaar beloofden naar de States te gaan. Een behoorlijke onderneming….alle vakanties hebben we tot op dit moment in Europa doorgebracht. De afstanden zijn ‘te doen’, bij het verste punt is altijd een weg terug mogelijk met de auto.

USA is iets heel anders. Het begint met vliegen (United Airlines) en dat was toch wel een belangrijke stap die bewust genomen moest worden. Nooit eerder gedaan! En dan daar: een auto huren (van Alamo). Is ook nieuw! Hotels boeken. Wel eerder gedaan, maar nooit in het land van Obama natuurlijk.  

Op een zaterdagmorgen in april 2013 hebben we samen in Google Maps de route grofweg integekend. Daarnaast legden we in Excel een routeschema met afstanden en overnachtingsplaatsen aan.

De volgende stap was het contact zoeken met een organisatie die ons kon ondersteunen. Het liefst hielden we alles in eigen hand maar gezien de immense operatie….en het is de eerste keer. Safety first!

We kwam bij Tiogatours uit. Op onze krabbels reageerden ze met hotels, een auto en een mogelijke vliegreis. Binnen een aantal weken lag alles wel vast. Omdat we zo vroeg de boel in de grondverf zetten waren er veel tarieven nog niet bekend.
Uiteindelijk was alles in september rond.

De route zelf is verder gedetailleerd uitgewerkt. Per dag is er een planning gemaakt en verder is er een lange lijst aangelegd van zaken die allemaal geregeld of gekocht moesten worden. Wekenlang hebben we internet voor informatie afgestruind en het Amerika-forum gespeld. Het ging om tips, achtergronden en natuurlijk handigheidjes.

We hopen op pad te gaan met smartphones en een tablet. Omdat we heel veel moeten rijden en (uiteraard) veel overnachtingen hebben, zal er geen laptop meegaan. Volgens de hotelsites bieden ze allemaal een wifimogelijkheid aan of stellen ze een PC ter beschikking. Uiteraard kunnen we niet beloven elke dag het weblog bij te werken, maar we doen ons best!
Dit weblog staat op de site van Tioga Tours.  Elke keer als we iets plaatsen worden jullie op de hoogte gebracht via de mail, als je dat wilt.  De verhalen worden per dag zoveel mogelijk aangevuld met een of twee foto’s.

We zijn heel blij en vooral dankbaar dat we de gelegenheid hebben om deze reis te maken. Daarbij is het besef dat niet iedereen in staat is om hetzelfde te doen, door welke oorzaak dan ook.

Tegelijk beseffen we toch ook de kwestbaarheid van de dingen. Er kan van alles gebeuren! Gisteren is een vliegtuig met problemen geland in Londen. En de 5600 autokilometers die we nu gepland hebben zijn ook niet risicovrij. Door alles heen leggen we ons in Zijn handen. Dat is het beste: we geven het over!

Fijn dat jullie willen meelezen en - hopelijk - ook meegenieten!

Timon en Dirk

Reacties

mama A long time ago

Geweldig Hoop mee te genieten op afstand.

Kees en Wilma A long time ago

Sluiten wij ons helemaal bij aan, erg leuk om jullie te volgen

Sylvia A long time ago

Er gebeuren iedere dag meer ongelukken op de weg dan in de lucht Timon, komt goed.
Het rijden in de USA is zoveel meer relaxed dan in Nederland, alleen de rondwegen bij grote steden zijn wat drukker, dus dat komt ook goed.
Zet die 2 minder leuke dingen naast alle leuke dingen en dan valt het in het niet. Dit wordt de 1e verre reis, en ik weet t zeker: er gaan er nog veel meer komen. California wacht op je ;-)

Annika A long time ago

Echt heel gaaf! En ontzettend leuk dat we met jullie mee mogen genieten!
Vliegen is leuk! Ik heb het vorig jaar voor het eerst gedaan... de eerste keer vond ik vreselijk eng... maar te terug weg heb ik genoten! Heel veel plezier! En geniet!
Liefs

Rukiye A long time ago

Heel leuk Timon, ik bijf jullie volgen!
Veel plezier alvast over 37 dagen...

Rukiye A long time ago

"P.s. Sorry, ik bedoel 47 dagen :))"

Adri Boogerman-Bas A long time ago

Geweldig, ik kan je verzekeren dat jullie gaan genieten. Meer dan 30 jaar geleden -niet te geloven- heb ik met 7 anderen in grote lijnen dezelfde trip gemaakt. Veel plezier en God bless you.

Robert George A long time ago

Ik was het eerst niet van plan maar ik ga jullie toch volgen voor zover dat mogelijk is.
nog een paar daagjes en dan de lucht in

Willard A long time ago

nog maar 19 dagen!!!! :)

en dan .... de lucht in ^^

Big flight to a beautiful & interested country!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!