Malibu en Los Angeles

Door Jan Hartgers - A long time ago

Reisverslag 12 en 13 juli,


Heerlijk zo'n camper. De mannen zitten voorin en brengen ons op de plek. En zo hebben wij de tijd om even weer een verslag te maken van de afgelopen 2 dagen.

Vandaag op weg naar Malibu. Even een snelle route over de snelweg. Op tijd aankomen op de camping en relaxen. Rond 15.00 zijn we er dan met een prachtig plekje op de heuvel en uitzicht op de zee. Stoelen naar buiten en daar zitten we dan. Even niet veel vandaag. Tijd aan ons zelf.

Maandag 13 juli weer vroeg uit de veren. We hebben vandaag de city tour van LA en universal studio's gepland. Om half 8 met de taxi naar Santa Monica, daar worden we opgepikt  door de tourbus. Zo werden we door het drukke LA geleid. We vinden met zijn allen San Francisco een mooiere stad, veel meer uitnodigend om de stad te verkennen. LA is enorm druk met een wespennest van wegen, 5 tot 6 baans. Ook de binnenstad enorm druk met verkeer. We zijn blij dat we gekozen hebben om op deze manier toch het een en ander mee te krijgen van de stad. Had ons veel tijd gekost om het zelf uit te vinden.

Zo hebben we even tijdens de tour een stop gemaakt op venice beach, ook wel muscle beach genoemd. In de open lucht is er een terrein waar je kan fitnessen en dus de body's met sixpacks tegen komt. Kim en ik hebben dit eens even goed bekeken, haha. Op deze plek is Arnold Schwarzenegger ontdekt. Verder mooi strand, veel skaters ,fietsers ,longboarders dus veel activiteiten te zien. Zo is dit strand die doorgaat naar Santa Monica ook het strand waar Bay Watch is opgenomen. De stop is van korte duur dus snel weer verder. Zo rijden we even door Beverly Hills, mooi om te zien. Veel herkenningen te zien wat je toch meekrijgt door de media. Als laatste een stop op de Walk of Fame. Is echt een toeristische attractie ,maar moet je zelf ook even over heen gelopen hebben. De foto's  zeggen genoeg.

En zo werden we na de tour gedropt bij Universal Studio's. Het is gelijk overweldigend als je ervoor staat. Onze gids had ons aangeraden om gelijk de attractie met de tram te gaan doen, die moet je niet missen. Deze leidt je door verschillende studio's en laat verschillende scenes zien van films. Je zit midden in de film, tussen de dinosaurussen, en in een aktiefilm waar je met flinke snelheden achtervolgd word. Pfffff wist niet waar we moesten kijken om alles te volgen. Dit is toch wel het hoogtepuntje van de studio's. Verder hebben we ons nog vermaakt tot 18.30. We werden weer opgepikt door de tourbus om ons weer weg te brengen naar onze plek waar we opgepikt waren. Dat is in Santa Monica, vlakbij de bekende kermis op de pier. Daar hebben we de avond nog even doorgebracht. Kim en Jan nog even in de achtbaan, kost maar 8 dollar p.p. Ter afsluiting nog even een broodje hamburger op de hand en met de taxi weer terug naar ons huisje. Veel indrukken gehad vandaag en we zijn erg moe. Welterusten. 

 

Groetjes van ons.

 

Reacties

Anja A long time ago

Ziet er fantastisch uit.Een vakantie om nooit te vergeten.Geniet er lekker van met zijn viertjes.

Rene en Mirian. A long time ago

Wat een drukke dag en wat veel gezien. Het verslag is ook fijn om straks terug te lezen wat je hebt meegemaakt. Wat een super trip, genieten.

Tineke Hartgers A long time ago

Heb genoten van jullie mooie foto,s en het verslag van jullie reis!!Geweldig om daar later weer op terug te kijken .Je hebt eerst tijd nodig om het allemaal in te laten zinken ,daarna komt het nagenieten .Groetjes Tante Tineke
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!