Monument Valley

Door Jan Hartgers - A long time ago

Reisverslag 18 juli,

 

Goedemorgen  

Vandaag hebben we een excursie gepland in de Antelope Canyon. Om 9.00 uur waren we weer aanwezig. Om 9.30 werden we in tourcars naar de plek gebracht. We hadden al hele indrukwekkende foto's gezien. We gaan het nu zelf meemaken. Bij aankomst sta je in een rood landschap en dan word je door een kloof geleid. Dit is ontstaan alleen door regenwater die er door geleid word. Duizenden jaren lang. Het is echt weer indrukwekkend om te zien, de mooie kleuren , mooie golvende lijnen. Door inval van zonlicht geeft het zulke magische sprookjesachtige effecten. Erg mooi. Ze konden je aanwijzen op welke plek je moest fotograferen om de juiste effecten te krijgen en dus de mooiste foto's. Zo ook zo'n mooie foto van Rik en Kim. Wow..........Ook deze plek word ook wel gebruikt bij het maken van films, o.a. Planets of the Apes.

We hebben tot nu toe al zulke belevingen en indrukken meegemaakt , het kan niet meer stuk. We zijn nog maar op de helft.....

We rijden nu door naar Monument Valley, in de staat Utah, bekend om de mooie statige rotsen. Hoe dichter we bijkomen zien we ze al vanuit de verte. Het landschap is zo enorm weids en dan staan er mooie rotsen in het midden van het landschap. Het blijft moeilijk om het te omschrijven, we doen ons best en met behulp van de foto's hopen we dat jullie een beeld krijgen. 

Hier is weer een uur tijdverschil. Het is ineens een uur later. Inmiddels aangekomen op de camping tussen de rotsen, het zand is hier rood. En......er word hier gewaarschuwd voor tarantula's, brrrrrrrrr. We hebben er nog niet een gezien maar maakt je wel allert. We zijn net een uurtje gearriveerd en krijgen een fikse onweersbui. Het was warm vandaag dus de afkoeling vinden we niet erg.

We gaan weer genieten van ons avondje en tot morgen.

 

Groetjes ons.

Reacties

helga en jan A long time ago

Wat leuk dat jullie ons volgen. Het is zo geweldig hier. Nu de reisverslagen erop kunnen zetten, helaas foto,s komen later. Internet is niet overal even geweldig

Wolter Stoteboom A long time ago

en dat in een land met onbegrensde mogelijkheden?
wat een achterstand

Leo de Witte A long time ago

ik heb je toch gezegd dat je een stuk moest lopen om bij de Horse Shoe te komen. Leuk dat jullie het zo mooi vinden.

Willie Neuteboom A long time ago

Wat leuk dat ik jullie zo kan volgen op jullie reis.Wat een mooi land en leuke verhalen.Ik wens jullie nog een fijne vakantie en tot ziens in nederland.Groetjes ook van de kinderen Willie.

Theo en Alex A long time ago

Mooi dat jullie daar genieten en wij jullie kunnen volgen, groen van jaloezie.....

Eelco A long time ago

Die foto v jullie 4 op de weg in Monument Valley komt wel erg bekend voor. Leuk hoor!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!