Telegraph Cove

Door Mark, Janique & Mylo - A long time ago

Donderdag(16 juli) zijn we aangekomen in Telegraph Cove. Een vissersdorpje op palen. We dachten dat het een groter dorpje zou zijn, maar het is echt een heel erg klein dorpje. Wel een leuk dorpje, net een schilderij. Na het inchecken werden we naar boven gestuurd, weer over een zandweggetje met stenen, maar gelukkig nu maar 1 km naar onze camping Telegraph Cove Forrest Resort. Camping midden in de bossen. Heel erg mooi. We hadden site nummer 1, dus snel gevonden, camper neergezet en alles aangesloten en nu de camping verkennen.

Helaas kunnen we nog steeds geen kampvuur maken, we horen om ons heen steeds vaker dat de droogte in geheel Canada enorm is en dat ze erg bang zijn voor bosbranden. Het weer daarentegen is nu wel erg mooi. Goeie temperaturen en droog, dus dat is dan wel een voordeel. We hebben eigenlijk alleen de 1e 2 dagen regen gehad op Vancouver Island.

Maar we zijn de camping aan het verkennen. Onderweg komen we de Campground Manager tegen en zij is erg blij dat er nog meer Nederlanders op de camping staan. Wij Nederlanders zijn ook echt overal te vinden. De manager vertelde dat er de afgelopen 2 dagen orca’s gezien zijn voor Telegraph Cove en dat we zijn ze misschien wel vanuit de haven konden zien. Dat eenmaal gehoord te hebben, hebben we de camping verkenning even uitgesteld en zijn we eerst naar de haven gelopen. Helaas niets gespot. Dan maar een drankje doen in de Killer Whale Cafe, wel zo toepasselijk en we zijn er nu toch. Naast het cafe zit de office/ winkel van Stubbs, waar we een Whale Watching tour kunnen doen. We hebben deze dan ook voor de volgende middag (vrijdagmiddag 17 juli) geboekt. En ook nog even geshopt in de winkel.

Nu dan toch maar even de camping verkennen. Bij aankomst kregen we folders en overal op de camping hangt het ook, dat er wel beren kunnen rond lopen op de camping en of we voorzichtig willen zijn met rond slingeren van afval en vooral eten. Dit maakt het extra spannend op de camping. We vonden een hiking trail die uitkwam op het strand, klein stukje wandelen naar een mooi plekje. Op het strand was niemand te bekennen, we schrokken dan ook toen er ineens een man uit de bossen kwam die zijn hond aan het uitlaten was. We dachten toch echt dat het een beer was!!!

(Zaterdagavond (18 juli) heeft Mylo wel degelijk een beer (zwarte beer) gezien op de camping, hij was even naar de wc en op de terugweg rende er een beer over het speelveld en schoot de bossen in, Mylo heeft het toen ook maar op een lopen gezet, kwam best geschrokken bij de camper aan. Volgens Mylo had de beer hem gelukkig niet gezien.)

We durfden dan ook niet ’s nachts naar de wc te gaan, veronderstel dat je ineens oog in oog staat met een beer. Dus dan maar de wc in de camper.

Morgen op het programma Whale Watching!!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!