Flagstaff

Door Mark, Janique & Mylo - A long time ago

Zaterdag (25 juli) op weg naar Flagstaff. Dit ligt in Arizona, dichtbij de Grand Canyon. Het is 3 uur rijden. We gaan niet zo vroeg, want we kunnen toch pas om 3 uur in het hotel. We zitten hier in het hotel Little America.

's Avonds zijn we op zoek gegaan naar een leuk restaurantje. Op de tomtom downtown Flagstaff ingetoest. En we komen in het oude gedeelte van Flagstaff, vol met restaurantjes en barretjes. Op het plein allemaal spelletjes te doen, live muziek, en later op de avond een groot scherm met een film. Daar hebben we niet opgewacht, was best druk en we wilde het ook niet al te laat maken. Uiteindelijk een ouderwetse Diner gevonden waar we heerlijk gegeten hebben. Wat was dit een verrassend leuk centrum.

Na overleg wel welke Canyon we eerst gaan bezoeken, is het voor de zondag Slide Rock Canyon geworden. Deze Canyon heeft een natuurlijke glijbaan en dat willen we wel van dichtbij bekijken en waarschijnlijk ook een keertje vanaf glijden. Gopro opgeladen voor de glijbaan en op weg. 

Gelukkig rijd Mark (en Mylo voorin) want we rijden over een bergpas van 12 km. We zijn vroeg vertrokken want we hadden gelezen dat het erg druk kan zijn. Zijn we op ons laatste stukje van de bergpas, FILE!!!

Staat er een file naar de parkeerplaats, eenmaal bij de parkeerplaats, nou je raad het al, VOL!! 

We rijden er wel langs en het is zo ontzettend druk en ook verderop de weg kunnen we geen parkeerkplek vinden. Helaas, ook al vinden we wel een parkeerplek, het is zo druk dat we waarschijnlijk niet eens gebruik kunnen maken van de glijbaan. Dan maar weer terug de bergpas over. Onderweg toch nog even gestopt om te voelen hoe koud het water eigenlijk hier is. We vinden een beekje en kunnen daar helaas niet zwemmen maar wel pootje baden. Best koud, brrr!!

We zijn op de terugweg nog 2 keer gestopt. Bij een viewpoint, waar tevens een klein marktje was van de Native American, oftewel de Indianen. Even rondgeneusd. En bij een Springtrail door de bossen, ook maar even gestopt. Het is tenslotte zondag en hier kunnen we ook onze zondagse wandeling doen.  

Helaas geen Slide Rock Canyon voor ons, maar we hebben tot nu veel mazzel gehad met wat wel gelukt is, dat het niet erg is (dit zijn Mylo zijn woorden)

Na onze stevige wandeling hebben we wel een duik verdiend in het zwembad bij het hotel en als afsluiting ontspannen in de Hottub.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!