Dag 1 en 2, 9 en 10 mei: Denver en Estes Park

Door Sabine Frijns - 11-05-2016 06:42

Denver (half bewolkt, 25 graden) - Estes Park (half bewolkt, 20 graden), 110 km

Hier mijn eerste blog vanuit de VS. 
Gisteren was een lange dag, de reisdag. Toch zo’n 21 uur onderweg, we kwamen dan ook pas rond 10.00 uur ’s avonds (in Nederland 6 uur ’s ochtends) bij ons hotel in Denver aan. Afgemeld waren we; wat kan een mens moe worden van een hele dag rondhangen op vliegvelden en uren in een vliegtuig zitten. Dus maar vrij direct naar bed gegaan, maar door het het tijdverschil dan toch alweer heel vroeg wakker vanochtend. Dat wordt even doorbijten vandaag.

Eerst Cruise America gebeld, waar we de camper gehuurd hebben, hoe laat we de camper kunnen ophalen en we hebben geluk: al om 11.30 uur. Een taxi gebeld en op naar ons reis- en woonvehicle voor de komende weken. Na wat papierwerk en uitleg gaan we dan met het gevaarte, hup de weg op. Haha, wij (of ja Levin dan) durven, geweldig!! Nog gauw langs een AT&T-winkel om een prepaidkaart voor de VS en Canada te kopen en een flinke voorraad ingeslagen bij een Walmart en daarna op weg naar onze eerste reisbestemming: Estes Park/Rocky Mountains National Park. 

We hebben een KOA-camping bij Estes Park uitgezocht, hier gaan we eerst even langs om vast een plaats te reserveren. Daarna naar Rocky Mountains National Park. Heerlijk rustig is het hier, het is sowieso al wat later in de middag, maar volgens mij is hier nog weinig toerisme rond deze tijd van het jaar. Nog niet goed en wel in het park steekt al een kleine kudde elanden zomaar uit het niets de weg over. Mooi hoor. We rijden een stuk over de Fall River Road tot aan Endovalley. Vanaf hier is de weg nog gesloten tot later in het seizoen, dat wisten we vantevoren. Hier en daar gestopt voor een korte wandeling of wat rondkijken. Op sommige plaatsen ligt nog wat sneeuw, hoe hoger hoe meer natuurlijk, maar het zijn duidelijk de laatste resten. We hebben ons laten vertellen dat het hier vorige week nog sneeuwde, vandaag was het overdag rond de 20 graden. ’s Avonds koelt het wel nog flink af.

Nog wat gaan eten en daarna terug naar de camping, alles eens goed bekijken hoe het precies werkt met zo’n camper. Morgen gaan we weer naar Rocky Mountains National Park om het grootste deel te bekijken. 

Tot zover voor vandaag. 

Groetjes, Levin en Sabine

Reacties

Marion en Jan Mochel 11-05-2016 07:42 {{button-38187}}

Heel herkenbaar. Toen wij acht jaar geleden eind april daar waren, lag de sneeuw nog zo hoog dat brugjes leuningen tot aan je enkels reikten. Heeeeel veel plezier.

Myriam 11-05-2016 11:48 {{button-38203}}

Klinkt goed allemaal!
Foto van de camper??????

xxx

Jolanda en rene 11-05-2016 14:13 {{button-38215}}

Fijn te lezen dat jullie goed zijn aangekomen en al op weg zijn met de camper.
We blijven jullie volgen en zijn natuurlijk ook zeer benieuwd naar de foto's
Grt Jolanda en rene 😘

Jean 11-05-2016 17:34 {{button-38220}}

Super allemaal. Nu nog een foto van Levin achter het stuur van de camper. Have fun!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan