Dag 14, 22 mei: Banff National Park - Revelstoke

Door Sabine Frijns - 23-05-2016 07:13

Banff National Park (regen, 10 graden) - Revelstoke (regen, 6 graden), 257 km

Regen, regen en nog eens regen. De hele nacht en dag alleen maar regen. Wat een verschil met gisteren. 

Vanochtend nog een stukje van de Icefields Road in Banff gereden, maar na een half uur weer omgedraaid. Je ziet heel af en toe dat het een prachtige omgeving is, maar door de zeer laaghangende bewolking zie je bijna niks. Jammer. Dus we draaien om en verlaten Banff om naar Yoho National Park te gaan. Dit is een vrij klein en minder bekend park, maar het bevalt ons toch heel goed, ondanks de regen. We maken stops bij oa. de Natural Bridge (prachtig), Emerald Lake, het plaatsje Field (een vreemd secte-achtig gebeuren), een paar keer langs de enorm wilde Kicking Horse River (prachtig lichtblauw water). Mooi allemaal, alleen jammer dat het echt te vies weer is om lang buiten te blijven of een stuk te lopen. Het is dan ook nog vrij vroeg in de middag als we door het park heen zijn. 

We besluiten om nog maar een stuk door te rijden, maar even kijken hoever we komen. Wat we gehad hebben, hebben we gehad en nu is het toch vies weer. We rijden door Glacier National Park (de Canadese), een heel mooi, vooral heel groen park, waar helaas nog veel uitkijkposten en trails gesloten zijn; het is nog te vroeg in het jaar. Je raakt er bijna aan gewend, maar ook in dit park kijken we onze ogen uit. We rijden weer verder en het park loopt dan over in het Mount Revelstoke National Park. Dit is vergelijkbaar met het vorige, althans volgens ons. Bij een visitorcenter weten ze ons te vertellen dat er vooral qua planten een verschil is, maar om dat te zien, hebben wij waarschijnlijk te weinig verstand van de flora. Onderweg is overigens wel de tijd een uur teruggegaan, we verschillen nu -9 uur met Nederland. We zijn nu in de staat British Columbia, eerder was het Alberta.

Uiteindelijk belanden we in de plaats Revelstoke, waar we even verderop een camping vinden. Een kleine camping met maar zo’n 25 plaatsen. Inmiddels zitten we wel te balen, omdat voor de zoveelste keer op een camping de WiFi het niet doet. Dus helaas kan ik dit blog morgen (als het goed is) pas weer posten.

Tot dan!

 

2 uur later: WiFi doet het opeens toch!!

Reacties

Marion en Jan 23-05-2016 07:51 {{button-38698}}

Zonde! Maar als pluvius tegen is, dan doe je daar niks.

Marion en Jan 23-05-2016 07:51 {{button-38699}}

Zonde! Maar als pluvius tegen is, dan doe je daar niks.

Moniek Daniels 24-05-2016 08:18 {{button-38748}}

Travelling in time. Nice
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan