Dag 7 en 8, 15 en 16 mei: Buffalo, Cody, Buffalo Bill State Park, Yellowstone

Door Sabine Frijns - 18-05-2016 04:47

Zoals we vooraf al verwachtten in deze omgeving, hebben we de laatste dagen nergens internet/wifi gehad. Dus nu dan een verslag van de afgelopen 2 dagen, daarna een verslag van vandaag.

 

Buffalo (licht bewolkt/zon, 12 graden) - Cody - Buffalo Bill State Park (regen, 8 graden): 293 km

Zondag was een echte dag op doorreis, kilometers maken om in de buurt van Yellowstone te komen. Veel valt hierover niet te vertellen, behalve dan weer onze verbazing over die enorme ruimte hier en zeker ook hoe prachtig het hier overal is. Onderweg maken we nog een korte stop in Cody, maar het is koud en nat en we zijn niet helemaal gerust op de plaatst waar we de camper hebben staan, dus na een half uurtje houden we het voor gezien. Op naar de camping.

We hebben een camping geboekt in het Buffalo Bill State Park. Het duurt even voordat we de camping vinden, het is echt in ‘the middle of nowhere’, maar na twee keer bellen met de beheerder, vinden we het toch. Wat een plaats en wat een mooie omgeving. De camping ligt aan een enorm meer, met alles bergen eromheen, echt prachtig. Je gelooft het of niet, maar als we voorbij de ingang zijn, staat daar even verderop een hele groep hertjes en die rennen/huppelen gewoon een heel stuk met ons mee. Niet normaal, zó leuk! 

Jammer dat het zo koud is en het regent, anders was het hier geweldig om buiten te zitten.

 

Buffalo Bill State Park (bewolkt, 8 graden) - Yellowstone (zon/bewolkt/soms een bui, 10 graden), Madison (plaats in Yellowstone): 212 km

Maandag, op naar Yellowstone!! Toch wel een van de hoofddoelen van deze vakantie, dus we verheugen ons enorm. Nog een klein uurtje rijden en we zijn er. Nog niet goed en wel binnen of we zien al de eerste bizons en even later nog meer bizons. Oh echt, ons is niks teveel beloofd over dit park. Wat geweldig allemaal. De mooiste meren met bergen, deels nog besneeuwd, op de achtergrond. En iedere keer weer anders en gelukkig schijnt de zon telkens op de juiste momenten. Opeens steekt gewoon een hele kudde bizons de straat over, helemaal op hun gemak, tussen de auto’s door. Haha, geweldig! Even later weer een groepje elks, echt vlak langs de weg. We kijken echt onze ogen uit. 

We starten onze route door het park bij de East Entrance richting Fishing Bridge, en van daaruit naar Canyon Village. We stoppen bij de Mud Volcano Area, een prachtig gebied waar we de eerste bronnen met de bekende rotte-eierenlucht zien. In alle vormen, kleuren en soorten zie je die bronnen. Soms een flinke oppervlakte, waar hier en daar wat borrelt en dampt, ergens anders een kleine opening waar je dan onder de oppervlakte een enorme kolkende massa hoort. Héél apart. Na hier wat rondgelopen te hebben, weer verder. Door Hayden Valley naar Canyon Village, ook weer een prachtige omgeving. Rondom Canyon Village is heel veel te doen, we besluiten hier dan ook morgen terug te komen. We zijn hier vandaag alleen heen gereden voor de weg erheen, morgen komen we hier via een andere route. 

Terug naar Fishing Bridge en van daaruit de andere kant op naar West Thumb, langs Yellowstone Lake. Zo mooi. We weten niet hoe vaak we moeten stoppen, wat rondlopen, foto’s maken enz… 

Vlak voor West Thumb ligt het West Thumb Geyser Basin, niet echt een grote geiser, maar door de ligging zo direct naast Yellowstone Lake, is het ontzettend mooi. Hieromheen een leuke trailer gelopen, lekker uitgewaaid zo aan het water.

Weer verder, op weg naar Old Faithful, naar de beroemde Old Faithful Geyser, beroemd omdat de erupties steeds precies op tijd plaatsvinden. Zo eens per 91 minuten vindt een eruptie plaats en duurt 1,5 tot 5 minuten. We zijn echt precies op tijd, net als we aankomen vindt een uitbarsting plaats, heel apart weer om te zien. En in de hele omgeving zie je overal damp uit de grond komen, de geur valt hier overigens wel mee. We vervolgen onze weg naar Madison, waar we uiteindelijk zullen overnachten. Onderweg nog een stop bij het Midway Geyser Basin, uiteindelijk misschien wel de mooiste plek van het park tot nu toe. Ook overal heetwaterbronnen met enorme dampen. De mooiste was de Grand Prismatic Spring; met een diameter van 110 meter is deze op twee na de grootste heetwaterbron ter wereld. De kleur van het water varieert van diep blauw in het midden, naar lichtblauw, groen, geel en oranje. Het midden is nauwelijks te zien vanwege de enorme dampen, de buitenrand wel. Prachtig. Ook hier lopen we nog een uurtje rond en gaan dan echt naar de camping.

De camping ligt echt middenin de bossen van het park en we worden hier dan ook flink gewaarschuwd voor beren. Haha, best spannend, maar stiekem ook wel hopen om er ene te spotten. We sluiten alles maar goed af en gaan dan koken.

Morgen nog een dagje Yellowstone. Te gek!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan