Dag 3, 11 mei, Rocky Mountains NP

Door Sabine Frijns - 12-05-2016 05:56

Rocky Mountains National Park (zon, 0 - 10 graden) - Gering (zon, 10 graden), 286 km

Vanochtend zijn we vroeg opgestaan en weer naar het Rocky Mountains NP vertrokken. Het was flink koud, al scheen de zon volop. Eerst maar naar een visitor center (Beaver Meadows) voor wat informatie en een plattegrond van het park. Daarna op weg, het park verder bekijken. Eerst naar het zuiden gereden en gestopt om de Glaceer Gorge trailhead te lopen, dit was behoorlijk glibberen en glijden in de bevroren sneeuw. Vervolgens nog iets zuidelijker naar Bear Lake gereden, het meer was nog helemaal bevroren en ook alles eromheen was nog helemaal wit. Prachtig!

Weer in de auto, op weg naar het Noorden om te stoppen bij Many Parks Curve, de plek van waar het uitzicht op de bergen in het park eigenlijk het mooist is. Daarna nog iets meer omhoog tot aan Rainbow Curve en vanaf daar was de weg weer afgesloten. Hierboven sneeuwde het zelfs nog heel lichtjes. Tot zover dit park. Het is een mooi park, absoluut, maar eerlijk is eerlijk; er zijn mooiere. Wel absoluut de moeite waard om te bezoeken.

’s Middags verlaten we het park, want we hebben nog een flinke trip voor de boeg. Morgen willen we naar de Badlands en dat is nog ruim 600 km te gaan. We willen vandaag tot ongeveer halverwege rijden en komen uit in het plaatsje Gering, waar we een prima camping vinden. Leuk om te vermelden is, dat we vandaag in 3 staten zijn geweest: Colorado, Wyoming en Nebraska. Mooi om te zien hoe tijdens zo’n route constant alles om je heen verandert. Van bergen met eeuwige sneeuw, tot hele vlakke uitgestrekte oppervlaktes, dan weer hele rotsachtige bergformaties. 

Het was een mooie dag.

Tot morgen!!

Reacties

Joni 12-05-2016 09:25 {{button-38263}}

Wat fijn om te lezen dat jullie zo genieten.
En wij genieten gewoon een beetje met jullie mee!

xxx

Angelique 12-05-2016 22:46 {{button-38283}}

Heerlijk genieten, leuk om jullie verhalen weer te volgen. Leuke foto van Levin :-)

Moniek Daniels 13-05-2016 22:56 {{button-38331}}

Wow geen berg is jullie te hoog!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan