Dag 12, 20 mei: Glacier National Park - Calgary

Door Sabine Frijns - 21-05-2016 05:40

Glacier National Park (zwaar bewolkt, 12 graden) - Calgary (zwaar bewolkt, 8 graden), 300 km

Vandaag op weg naar Calgary, dus de grens over naar Canada. Hier wel nog een officiële douanepost, waar je je paspoorten moet laten zien en een heel aantal vragen gesteld krijgt. Maar nadat we hem ervan verzekerd hebben, dat we geen geweer bij ons hebben, geen drank of sigaretten smokkelen, mogen we door. Hier lijkt het wel alsof er nog meer ruimte is als in de VS, kilometers en kilometers lang, zover als je kunt kijken, alleen maar groen. Hier ook vrij weinig heuvels/bergen, allemaal heel vlak. 

Doel van de dag is het Olympisch dorp in Calgary bekijken. Van het dorp is niks meer over, helaas. Wel zie je nog de bobsleebaan en andere ‘toestellen’ waar ook destijds al gebruik van is gemaakt. We gaan naar binnen, naar de Hall of Fame van alle Canadese, olympische successen. Een mooie tentoonstelling, al zeggen veel namen ons natuurlijk niks. Eigenlijk zijn we natuurlijk op zoek naar iets zichtbaars van de Nederlandse successen die hier in 1988 behaald zijn en we gaan dan ook op zoek naar the Olympic Oval, de schaatsbaan waar o.a. Yvonne van Gennip haar drie gouden plakken heeft behaald. De baan ligt nu midden op de campus van the University of Calgary, dus dat is even zoeken. En hoe jammer het ook is, maar we komen daar onze camper onmogelijk kwijt. Op het hele terrein geen plaats van dit formaat en in de hele wijde omtrek alleen maar parkeren met vergunning. Dus na lang zoeken, moeten we het opgeven. Heel erg zonde, maar dit gaat ‘m niet worden. 

We denken er nog even over om nog naar het centrum van Calgary te gaan, maar het is inmiddels al laat in de middag, dus daar zien we vanaf. Met de camper zou dat toch al niet zo’n goed idee zijn, want het is hier alleen al rondom de stad enorm druk, dus dan zou dat met het openbaar vervoer moeten. Nee, gaan we niet doen. Dus weer: op naar de camping! 

Morgen op naar Banff National Park!! 

Tot dan weer!

Reacties

Marion en Jan 21-05-2016 07:41 {{button-38601}}

Leuke avonturen. Maar zeg, als je toch een beer tegenkomt, niet in een boom klimmen hè? Vindt ie ook leuk. Gaat ie nadoen.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan