On the road

Door Henk, Els, Ed en Jo - 28-05-2017 19:07

27-05

Zonnig met wolken - 28c

Wat een nacht! Denk je eindelijk over je jetlag heen te zijn maar dan heb je een lieve man die weer 's nachts hele bossen aan het doorzagen is. Om 05.00 uur klaar wakker. Het heeft vannacht licht gevroren en dus is het behoorlijk koud in de rv. Kachel aan, blog schrijven en proberen nog even in te dutten. Helaas is dat niet meer gelukt.

Vandaag een reisdag dus moeten we toch vroeg opstaan. We hebben een lange reisdag voor de boeg en vertrekken naar Lone Butte, BC. Het neemt nogal wat tijd in beslag om met onze rv in de bergen te rijden. Je trekt nl heel wat gewicht naar boven en dat lukt niet met 100 km per uur. 

Rond 07.30 uur rijden wij weg van de campground na afscheid te hebben genomen van Doug en Barbara. De zon schijnt lekker dus we hebben weer mooie uitzichten op de bergen. Vlak voor onze eerste stop moesten we in de remmen. Een zwarte beer op de weg!!!! Yes, onze vierde beer. Helaas was deze van ons geschrokken en verdween in de bossen. Net zijn achterwerk op de foto kunnen krijgen.

Onze eerste stop is Mount Robson. Het is de hoogste berg in de Canadese Rocky Mountains. Dit keer ligt de top in de wolken, maar met het zonnetje er op staat hij er prachtig bij. Doordat wij een tijdzone hebben gepasseerd, wij zitten nu in Britisch Columbia, is het nog lekker vroeg en zijn er bijna geen mensen. Dit is genieten om 07.30 uur. Wij hebben er een uur bij gekregen en hebben nu 9 uur tijdverschil met Nederland. Na even rondgelopen te hebben zijn we verder gegaan naar een mooie plek, even buiten Valemount, om koffie te drinken in het zonnetje. 

Onze volgende stop is rond de lunch in Clearwater. Het zonnetje schijnt lekker en de temperaturen lopen weer op naar de 20c . Wat een verschil met gisteren toen wij nog in de sneeuw zaten. Zo zie je maar weer hoe grillig Canada kan zijn. Even nog het Visitor Center ingelopen. Altijd leuk om wat informatie te halen en te snuffelen in de gift shop. Daarna door naar Lone Butte. De rit van Clearwater naar Lone Butte (120 km) is prachtig! Door bossen, klimmen in de bergen, langs prachtige meren en open velden die bezaaid zijn met paardebloemen. En ..... als klap op de vuurpijl onze 5e zwarte beer. Deze was wat brutaler dan de andere beren. Vermoedelijk is beter beer door de toeristen gevoed want hij stond duidelijk te bedelen bij onze voorgangers. Ik mag hopen dat deze niets naar buiten hebben gegooid want dat betekent zijn dood. Jammer genoeg passeerden er ons grote vrachtwagens waardoor de beer schrok en verdween. Gelukkig waren wij net op tijd om nog wat foto's te kunnen nemen. Rond 14.15 uur in Lone Butte aangekomen. Een mooie campground in een schitterende omgeving aan Horse Lake. Cariboo Bonanza Resort is een aanrader! Het is een heel klein dorp maar het ligt hier erg mooi in de natuur maar verder vindt je hier overigens niets. Wij zijn hier overigens precies op tijd. Twee dagen geleden is hier noodweer geweest. Hoge golven en een vreselijke storm. Heel veel bomen omgewaaid. De schade zijn ze nu aan het opruimen. Ook ik heb moeten ondervinden dat de natuur nog niet de oude was. Bij het maken van mijn foto's van de heuvel geleden, whahaha. Het gras was nog niet droog! Daar lag ik dan in de modder, whahaha. 

's Avonds in 100 Miles House wat gegeten. 100 Miles House ligt iets verder maar is ook geen wereldstad.  Later op de avond hoorden wij op de campground de coyotes huilen! Geweldig om te horen! Een geweldige plek alleen een min puntje; we werden opgevreten door de muggen. Morgen door naar Whistler. 

 

28-05

Zonnig met wolken - 30c

Het beloofd weer een mooie dag te worden. Het zonnetje schijnt weer heerlijk en het warmt weer snel op na een frisse nacht. Heerlijk buiten in de zon zitten ontbijten.  Dit is het goede leven. Ook vandaag gaan wij weer redelijk vroeg op pad. Qua kilometers is het niet zo ver maar wel door de hoge bergen wat tijd beslag neemt. Rond 08.30 uur vertrokken. Omdat Henk nog moest tanken stopten bij de eerste tankstation die wij tegenkwamen. Deze stond op de Netherlands Rd S. in Lone Butte. Te grappig!

Onze eerste stop was in Cache Creek bij Historic Hat Creek Ranch. Een leuk opgezet klein openlucht museum. Na de koffie een kleine toer door het dorp en daarna met de postkoets naar het First Nation gedeelte gebracht. Het voordeel van deze tijd van het jaar reizen is dat het nergens nog druk is. Geen lange wachttijden en je kunt alles op je gemak bekijken en fotograferen. Er leuk om te zien! Als er tijd voor is, zeker doen!

Vanaf dit punt rijdt je de bergen in. Een schitterende route door de mountains, langs de rivieren en mooie open stukken met een zee van  mosterzaad en paardebloemen. In Lliooet op een mooi punt gestopt voor de lunch. Heerlijk van de zon genoten. Het is hier al behoorlijk warm. Dit rustpuntje hebben wij wel nodig gehad want hierna hebben wij, ieder op zich, een zwaar gevecht met het laatste stuk (1,5uur) van de route uitgevochten. Echt een prachtige route langs de rivier, tussen de Rockies met stijgingen en dalingen van 13%. Voor ons een gevecht naar boven, soms konden wij niet harder rijden dan 40 km. Meer omdat je niet weet wat de truck aan kan en zich goed zal houden. Voor Henk en Els een gevecht naar beneden om de remmen van de camper niet te verhitten. Regelmatig even gestopt om onze spullen uit te wringen van het zweet wat op onze rug stond.  Onderweg zijn wij geen wildlife tegen gekomen of niets gezien van de inspanning op een roadrunner na. Henk en Els hebben nog wel wat herten een een harig bruin beest gespot. Een idee wat het geweest is. Gelukkig is het allemaal goed gegaan en zijn wij rond 16.00 uur veilig aangekomen op de campground in Whister. Hier hebben wij zeker ons drankje verdient! Els heeft hier haar eerste ontmoeting met de dieren om haar heen. Ze zat net rustig te genieten van de omgeving en kreeg visite van een eekhoorn die bij haar voeten kwam rondneuzen. Een hilarische reactie volgde. Ik geloof niet meer dat de eekhoorn nog langs zal komen, whahaha. Helaas dit niet kunnen vastleggen.

Na deze avonturen nog even in het dorp boodschappen gedaan. Alles gekocht voor de bbq vanavond. De temperaturen bleven lang lekker waardoor wij nog lang hebben kunnen nagenieten.  Welterusten!

 

Reacties

Yvon 28-05-2017 22:19 {{button-44803}}

Dat was wel even een proef voor de campers begrijp ik. Maar gelukt.
5 beren totaal, dat belooft nog wat.
Ik zie het voor me als dat eelhoorntje niets vermoedend bij els aan het snuffelen was en daarna moest rennen voor zijn leven 😂😂😂
Voor beiden een traumatische ervaring.
Geniet lekker en een dag niet gelachen is een dag niet geleefd👍

Ria 29-05-2017 12:27 {{button-44830}}

Nou Jo, ik ben jaloers op jullie, het ziet er allemaal mooi en gezellig uit. Op naar het volgende verslag, overegens het is hier ook 30 gr.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan