Radium Hot Springs

Door Henk, Els, Ed en Jo - 05-06-2017 17:53

04-05-2017

Zonnig, bewolkt -21c

Vandaag weer een stapje dichterbij Calgary. Aangekomen in Radium Hot Springs. De ligging van de camping is werkelijk grandioos. Echt in een canyon langs de Sinclair rivier op loopafstand van de Sinclair Canyon. Bovendien is de camping mooi opgezet. Vriendelijk en ruime plaatsen. Een aanrader. Het plaatsje zelf is echt niet veel behalve dan de kudde bighorn sheeps die hier de dienst uitmaken. De mannen paraderen door het dorp, lopen met recht door de tuinen en als je even niet oplet vreten ze alles op. Zelfs een pauw in het dorp gezien! Niets bijzonders in Nederland maar hier in Canada ben ik ze in al die jaren nog niet eerder tegengekomen. Het plaatsje Invermere, zo'n 15 km verder naar het zuiden heeft meer te bieden als je hier een paar dagen wilt vertoeven. De weg van Revelstoke naar Radium is prachtig. Je passeert eerst het Glacier N.P. of Canada. Daar hebben wij een zeer korte koffiepauze gehouden. Volgens mij waren wij daar de enige levende wezens sinds tijden. Wij zaten nog geen 5 minuten of wij werden opgevreten door de muggen. Gatver, zo erg hebben wij het nog niet eerder meegemaakt.

Vanaf Golden de hwy 95 naar Radium gereden. Een beetje heuvelachtig met veel wetlands. Prachtig! 

Rond 13.30 uur aangekomen op de camping. Eenmaal uitgepakt lekker in de zon. Ook dit was van korte duur. Zon weg en veel wind. Jammer! Dus maar op pad om de buurt te verkennen en boodschappen te doen voor de avond. Ook hier waren wij zo klaar omdat er niets is, vandaar dat wij zijn doorgereden naar Invermere. Deze plaats ligt aan een mooi groot meer en heeft diverse grote winkels, o.a. een mooie grote supermarkt met goede producten. Ook het dorpje zelf is gezellig hoewel het op zondag ook zeeeeeeer rustig is. 

's Avonds met de firepit aan gezellig zitten bbqen en, bikkels als wij zijn, buiten gegeten. Dit was goed te doen omdat de wind werd weggenomen door de RV. Heerlijk! Na het eten nog even naar een uitzichtpunt gereden, de Sinclair Canyon van boven af bekeken (weinig parkeerplekken! omdat ze de parkeerplekken aan het opknappen zijn). Daarna de auto door de carwash, jaaa ook dit gaat gewoon door, whahaha. Morgen naar onze laatste bestemming, Banff. Voor nu ..... welterusten!

Reacties

Coby 05-06-2017 19:59 {{button-45160}}

Wat een belevenis. Nog even en dan op naar huis. Xx

Yvon 05-06-2017 20:27 {{button-45161}}

Nog even genieten. Have fun😘En waar blihft die 8ste beer???????

MoniqueMINImo 07-06-2017 09:25 {{button-45221}}

Wauw wéér schitterende foto's
Wat een prachtige omgeving.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan