Nieuwe bestemming

Door Henk, Els, Ed en Jo - 02-06-2017 18:32

31-05

Bewolkt met af en toe een zonnetje - 18c

Vandaag Vancouver onveilig gemaakt met onze aanwezigheid. Vanmorgen vroeg naar downtown gereden.  Ook nu is het niet eenvoudig om onze truck ergens te parkeren ivm de hoogte van de auto. Als je bedenkt dat ik al een trapje nodig heb om eruit te komen (erin klimmen gaat makkelijker cool) en de hoogte van alle garages maar 2 mtr is dan wordt de spoeling al snel dun. Uiteindelijk vonden wij een garage waar de ingang 3,15 m was, maar dit bleek echter niet geheel het geval te zijn. Gelukkig kregen wij bij de ingang een mooie plek aangewezen zodat wij niet achter hoefden. Ik zag mijzelf al het verkeer regelen midden in Vancouverangel.

Eenmaal in het centrum moesten wij eerst op pad voor een speciaal cadeautje. Nadat wij de winkel hadden gevonden in een mooie ondergrondse mall (bij het Four Seasons Hotel), waar wij dames met moeite afscheid van konden nemen, zijn wij naar de Vancouver Lookout gewandeld en naar boven gegaan met de buitenlift. Het blijft een enge lift als je hoogtevrees hebt. Vandaag was het niet zo heel helder maar wij hebben Vancouver goed kunnen bekijken. 

Na de Lookout door gewandeld naar Gastown. Daar was het weer gezellig druk, met name bij de stoomklok, die wij in volle glorie hebben kunnen bewonderen vanuit het restaurant aan de overzijde waar wij de lunch genuttigd hebben. Wij hebben overigens niet alleen van de klok genoten. Ook van de vele bijzondere types die voorbij schuiven surprise.

Na de lunch teruggelopen naar Canada Place en de waterfront. Omdat wij nog maar een paar uur over hebben in Vancouver zijn wij ook nog even naar Grouse Mountain gereden om te kijken of het zin had met de kabelbaan naar boven te gaan. Maar het mag echt niet lukken. De halve rit naar boven ligt in de mist zodat wij niets hadden kunnen zien van het uitzicht op Vancouver, dus deze overgeslagen. Op de terugweg nog even gestopt bij de Cleveland Dam. Deze meeste toeristen slaan deze dam over maar het is echt de moeite waard hier een bezoek aan te brengen. Naast het meer met de dam is er ook nog een prachtige waterval. Als je de trail loopt naar beneden (deze trail kun je ook lopen via de Hatchery even verderop) kom je onderaan de waterval. Je loopt door een prachtig regenwoud. Wij hebben Els maar niet verteld dat er hier weer beren rondlopen, anders was ze niet met ons mee gegaan wink.  Wat een heerlijke dag hebben wij achter de rug. 

Eenmaal weer terug op de campground begint het weer licht te regenen. Els en ik zijn nog even naar de mall (om de hoek bij de campground) gelopen. Dit keer kwam ik wel met een tasje terug. Els helaas niet. Het avondeten, wat wij buiten gepland hadden, viel weer in het water. De regen zette door. Wel onder het zonnescherm de bbq aangezet maar binnen gegeten. Wat een gezelligheid!! Heerlijk als je zo de ruimte hebt! Verder een rustige avond gehad want we moeten morgen weer vroeg op.  Wij hebben weer een lange reis richting Kelowna voor de boeg. Tot de volgende blog!

 

01-06

Regenachtig, bewolkt met af en toe een zonnetje - 17 c

Het weer wordt er niet beter op. Vanmorgen weer vroeg op met met lichte regen, maar het heeft de reis naar Kelowna er niet moeilijker op gemaakt. Met name het stuk om Vancouver uit te komen is bar. Veel verkeer en veel regen, maar goed het is ons weer gelukt. Deze route voornamelijk over de snelweg gereden. Op zich een redelijke mooie route over prachtige heuvels en door de mistige bergen maar erg druk. Vanaf Merritt valt het wel mee. Zo af en toe een bui tussendoor maar ook grote stukken met droog weer gereden. 

Kelowna is een redelijke grote plaats aan het Okanagan Lake. De campground ligt prachtig op een heuvel en wij staan tussen een boomgaard uitkijkend op Kelowna. De kwartels lopen hier gewoon rond de camper. Onze buren gaan morgen op jacht. Lekker een verse kwartel voor op de bbqsmiley.

Het is trouwens maar goed dat wij op een heuvel staan want de omgeving heeft veel last van "flooding". Sommige stukken in het gebied staan onder water. Dit is in 75 jaar! niet meer voorgekomen. Overal aan de waterkant liggen zandzakken om het water tegen te gaan. Hebben wij weer. Hadden wij morgen lekker naar het strand willen gaan .... stranden weg! Bijna alles staat onder water. Riviercruise maken ... vergeet het maar! Er mag op dit moment geen boot op het water doordat er van alles in het water drijft. Hoe is het toch mogelijk. En ze verwachten nog een stijging van minimaal 12 cm. Ik hoop dat wij hier nog fatsoenlijk weg kunnen komen. Direct moeten wij nog met de veerboot overgezet worden. Henk en Els gaan weer eens mee op vakantie en je beleeft toch altijd wel wat weer iets bijzonders. Ik dacht dat wij het al hadden gehad met het sneeuw en dan maak je dit weer mee. Nou ja, het mag de pret niet drukken. Wij lachen wat af per dag! Afwachten wat wij morgen nu weer gaan  beleven! Speak to you later!

 

 

Reacties

Jefferson 03-06-2017 22:32 {{button-45070}}

Speciaal cadeautje??? 😁😎
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan