Dag 5, van Estes Park naar Frisco

Door Bart en Irma - 25-05-2017 17:51

Zo jullie hebben ons een dagje moeten missen want we hadden geen WiFi op de campground, ook geen douches maar dat vind ik minder belangrijk maar  zonder WiFi vind ik wel een dingetjefrown

We hebben een prachtige dag gehad gisteren, de hele dag een strakblauwe lucht en een temperatuur die opliep tot 23 graden. Het eerste nationale park ingereden dus we hebben de National Parcpass  aangeschaft. We zijn uitgestapt bij Sprague Lake, een meertje tussen de bergen van een adembenemende schoonheid, de vliegvissers waren al actief in het koude meer en wij keken onze ogen uit. De volgende pleisterplaats was Bear Lake, wij waren van plan om rond het meer te lopen maar de bergen sneeuw maakten het ons onmogelijk, wel mooie foto's gemaakt van een bevroren meer met een laag sneeuw erop.

Vervolgens moesten wij dezelfde weg weer terugrijden aangezien de mooiste weg van Noord-Amerika, the Trail Ridge Road nog steeds afgesloten was, we vervolgden onze weg naar het plaatsje Nederland waar we lekker gelunched hebben bij the New Moon Bakery en de plaatselijke supermarkt hebben bezocht, niet zo'n spannend plaatsje maar we deden het voor de naam.

En weer de camper in, tot onze stomme verbazing was er middenin de Rocky Mountains een casinostadje gevestigd, Central City, één groot gokpaleis, zoiets verwacht je niet op die plek.

We reden door de Eisenhower Memorial tunnel op 3400 meter hoogte en vonden in Frisco een geweldige kampeerplek, zo'n 500 vierkante meter met uitzicht op de bergen en het meer, geweldig en de zon scheen volop dus dat was genieten.

Na het eten een rondje over de camping gelopen en daar stond dezelfde camper die wij hebben, ook Nederlanders die dezelfde dag de camper opgehaald hadden in Middlebury, uiteraard even gekletst en goede tips gekregen, zij deden dit al voor de vierde keer, één keer Canada en drie keer Amerika, ook een goede tip gehad voor het rijden in de bergen, met de tow/haul functie in combinatie met de cruise control gaat het een stuk beter, Jan en Ron nog bedankt voor de tips, Bart heeft ook handmatig gereden en dat ging ook prima.

 

Reacties

Barbje 26-05-2017 03:58 {{button-44692}}

Mooi..Irma is weer opgeknapt...gelukkig..
Nog veel genietplezier.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan