Dag 15, van Bryce naar Zion

Door Bart en Irma - 04-06-2017 01:40

Vanmorgen ging de wekker dus heel vroeg, om 5.30 om precies te zijn, we lagen nog wel erg lekker maar toch maar opgestaan en gauw aangekleed.

Het was koud dus de donsjasjes gingen aan.

Bij het sunrise point bleek dat wij niet de enigen waren, het parkeerterrein stond stampvol, hardlopend naar het uitzichtpunt want de zon was in aantocht en we werden niet teleurgesteld, het was prachtig! Daarna hebben we de Navajo loop gelopen, een wandeltocht van 2 kilometer met een hoogteverschil van 98 meter langs de prachtigste roze en oranje pilaren, de zgn hoodoos, ongelofelijk mooi en de moeite van het vroege opstaan beslist waard.

Aangekomen bij de camper de stoeltjes buiten gezet en even uitgepuft met een boterham, we hadden immers nog niet ontbeten, daarna terug naar de camping om te douchen want dat werd wel weer tijd, gisteren niet kunnen douchen want die leuke camping in het bos had niet zulke goede faciliteiten.

Onderweg naar Zion weer langs een betoverend landschap gereden, grote rode rotsformaties, de temperatuur kwam op een record van 42 graden uit en dat terwijl we begonnen met 3 graden, wat een verschil.

Omdat we gisteravond ons eerste kampvuurtje hadden gestookt en dat naar meer smaakte hebben we langs de weg firewood gekocht, in Nederland koop je bloemen langs de weg en hier haardhout.

Nog even koffie gedronken bij de German Backerei, ik had daar in een recensie over gelezen, lekker brood is hier bijna niet verkrijgbaar, alleen dat slappe nergens naar smakende brood dus dat is hier een gat in de markt.

We hebben toch maar niets gekocht want ruim 8 dollar voor een klein broodje gaat ons zuinige Hollanders echt te ver.

De camping waar we nu staan is prima, we kwamen aan om half vier en besloten niet meer weg te gaan vandaag, er is een klein zwembadje en daar fris je heerlijk van op, vanavond even puzzelen waar we heengaan na Las Vegas en zoveel mogelijk boeken, we hebben nog 6 nachten in te vullen en de rest (4 nachten) is geboekt.

Ik denk niet dat we vanavond fikkie gaan stoken want het blijft lang warm, de nachttemperatuur komt niet onder de 26 graden uit, we zullen het donsbed maar uit het overtrek halen.

Reacties

Annemarie 04-06-2017 07:23 {{button-45073}}

Kijken jullie wel uit met je fikkie stoken straks worden jullie opgepakt omdat ze denken dat jullie pyromanen zijn.
Wat een verschillen in temperatuur zeg je moet wel zowel warme als luchtige kleding mee
Het was weer een geweldig verslag ik ga het straks nog missen

Timorteam 04-06-2017 09:25 {{button-45076}}

Als we het goed begrepen hebben vandaag een rustdag? Zwemmen, lopen, bbq ? We lezen het wel weer want Irma, je bent een kei in het verslagen maken. Hebben jullie onderweg ook vaak leuke contacten?

Monique en Peter 04-06-2017 12:51 {{button-45092}}

Wat heerlijk al die verhalen!

Esther 04-06-2017 13:44 {{button-45096}}

De foto's brengen mij weer terug naar vorig jaar! Prachtige natuur.

Jan&Ria 04-06-2017 15:35 {{button-45101}}

Wat een mooi verhaal weer, krijgen er zelf steeds meer zin in. Zit er trouwens geen broodbak machine in die Camper dat valt mij een beetje tegen van die Yankies.

Jolanda en Jose 04-06-2017 18:40 {{button-45111}}

Wij lezen fantastische berichten over jullie reis, wat een prachtige landschappen en rotsformaties, en wat een temperatuurverschillen. Goed dat je het reisverslag maakt, je zou anders zelf het spoor beisrervraken. Hier in Spanje alles heerlijk, zoals altijd!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan