Dag 8 en 9, van Montrose naar Moab (Utah)

Door Bart en Irma - 29-05-2017 02:56

Gisteren, zaterdag de 27ste alweer vroeg op pad, om half negen reden we weg van de camping en de lieve Amerikaanse dame wenste ons safe travels.

Onderweg passeerden we een mini wildwest stadje waar we natuurlijk even uitgestapt zijn, het leek wel een klein openluchtmuseum, heel erg leuk om te zien met o.a. een saloon, een hotel, een bank en een jail.

We reden over  een schitterende weg met prachtige vergezichten en rotsformaties.

Even voor Moab stopten we bij  "a hole in the rock" ook weer erg leuk om even te kijken, allerlei Amerikaanse vintage dingen en een prachtige jeep gemaakt van nummerplaten en gereedschap.

Aangekomen bij Moab dachten wij wel even een camping te vinden maar tot onze spijt was alles overvol, Memorial weekend en prachtig weer, we konden het vergeten.

De man die ons te woord stond bij het visitor's centrum ( een geëmigreerde Nederlander) stuurde ons letterlijk het bos in, daar mochten we wildkamperen en volgens hem was er ruimte voor heel New York.

Nouja veel keus hadden we niet dus wij op weg, Bart wilde graag langs de Colorado River rijden omdat dat zo'n schitterende route was, wat hij echter vergat is het feit dat de benzinetank al aardig leeg was en het tricky werd om onze bestemming te halen.

We stopten bij een particuliere highschool, the Daystar Adventist Academy, en vroegen of we op hun parkeerterrein mochten staan voor één nacht, beetje zielig verhaal opgehangen en jawel we mochten blijven.

Ze vertelden dat het graduation weekend was en dat ze ' avonds een feestje hadden, wij mochten ook komen.

Wij blij natuurlijk, zo hadden we onverwacht een geweldige plek tussen de prachtige rotsen, om 9 uur zou er firework komen dus wij stonden eerste rang.

Verwachtingsvol stonden we er klaar voor maar al wat er kwam, geen vuurwerk, boven op de rock werd een vuurtje gestookt en met enige regelmaat rolde het vuur halverwege de rots, dat was het.

Zij vonden het fantastisch en wij waren wat teleurgesteld, doe mij het kermis vuurwerk in Hoorn dan maar.

Heerlijk rustig geslapen en na het ontbijt togen we naar Moab om te tanken en te douchen, we hadden voor de komende nacht wel een plek kunnen boeken op een RV park dus dat was fijn.

Om 10 uur reden we naar Arches Park en we waren niet de enige, het kostte een uur om binnen te komen, dat gaan we dus voortaan anders doen maar we werden niet teleurgesteld, wat een schitterend park met aparte rotsen en arches (bogen), we hebben er de hele dag doorgebracht, ideaal dat je je huis bij je hebt, tussen de middag eieren met spek gegeten.

Nu heerlijk op de camping bijkomen en vanavond eten we lasagne!

Morgen richting Monument Valley.

Reacties

Miranda, Christian en Teun 29-05-2017 03:00 {{button-44810}}

Hahaha - wat een leuk verhaal! Jullie maken zo wat mee....nu komen de mooie parken eraan! Ik denk dat Bart zo een SD kaartje vol zal schieten ;) enjoy!!

Timorteam 29-05-2017 08:22 {{button-44816}}

Wat een leuk verslag weer!!! Irma, je weet het zo te vertellen dat het lijkt alsof we er zelf bij zijn! Jullie genieten nu dus volop van de prachtige natuur en alle leuke (en ook wel eens minder leuke) dingen die jullie meemaken. Dit is echt wat jullie je er van hadden voorgesteld hè.
We hebben het weerbericht voor de komende dagen nagekeken en dat ziet er prachtig uit. Genieten dus. Liefs voor 2

Barbje 29-05-2017 08:46 {{button-44817}}

Wat een belevenis en heerlijk dat ik mee mag genieten. Nog heel veel genierplezier.

Annemarie 29-05-2017 10:20 {{button-44824}}

Dat klinkt allemaal weer goed eieren met spek en lasagne heerlijk hoor.
Weer een geweldig verslag dank jullie wel

Els 29-05-2017 10:51 {{button-44826}}

Haha, geweldig verslag weer, Ir! Super om zo met jullie mee te mogen reizen. Prachtige foto's ook! Ik geniet met jullie mee. Liefs uit Cascais xx

Jan & Ria 29-05-2017 12:03 {{button-44829}}

Schitterend verslag weer van jullie belevenissen, misschien even in de States een uitgever zoeken en jullie belevenissen in paperback uitgeven.😜
Mooie foto's ook weer, ik zie dat Bart al kijkt of er genoeg geld is in de bank om het vakantiegeld aan te vullen.😎 Op naar de volgende bezienswaardigheden.

Diny 29-05-2017 13:24 {{button-44833}}

Haha geweldig verslag weer, wij genieten met jullie mee, tot snel en Geniet xxx

Linda en Ton 29-05-2017 21:38 {{button-44847}}

GREAT!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan