Dag 13 en 14, van Page naar Grand Canyon en Bryce

Door Bart en Irma - 03-06-2017 03:05

Donderdag 1 juni vroeg wakker, we waren alweer in de war met de tijd, de iPhone gaf 1 uur later aan dus we waren om 7 uur gedouched en wel terug bij de camper. Lekker ontbeten en Bart kon gelukkig contact leggen met een camping in Zion waar we van zaterdag tot maandag gaan staan, twee nachtjes dus.

Half tien op weg naar de Grand Canyon, onderweg gestopt bij de Navajo bridge over de Colorado, wat een prachtige uitzicht hadden we daar. Zoals we al vaker tegengekomen waren stonden hier ook kraampjes met handgemaakte indianen souvenirs en hebben we een mooi aandenken gekocht.

De temperatuur onderweg zakte van 28 graden naar 7 graden dus de lange broek maar weer aangetrokken.

Op de camping in Jacob Lake viel het mee qua temp, een mooie plek in een dennenbos waar het heerlijk rook.

Direct doorgegaan naar de North Rim van de Grand Canyon want dat was nog eens 75 km weg. 

Bij de Grand Canyon Lodfe heerlijk gelunched met een geweldig uitzicht over de canyon.

Hoewel we onderweg regen hadden gehad was het daar droog en brak de zon voorzichtig door, we zijn naar een uitzichtpunt gelopen en werden weer getrakteerd op een prachtig massief canyonlandschap met diepe ravijnen en rotsachtige formaties.

Alhoewel het al tegen zessen liep zijn we toch nog doorgereden naar een ander uitzichtpunt, 33 km verderop en niet zo'n lekkere weg maar ook hier weer een  geweldig panorama.

Op de terugweg kwamen we kuddes grazende herten tegen, sommigen gevaarlijk dicht bij de weg en we hebben zelfs een wolf gespot, Bart natuurlijk stoppen en uit de camper gestapt maar dat vind ik persoonlijk niet zo fijn, straks vliegt dat beest op hem af surprise

Terug op de camping konden we helaas niet buiten zitten, we wilden eigenlijk een kampvuurtje stoken maar het was echt niet aangenaam, volgende keer beter.

Vandaag, vrijdag 2 juni reden we om 10 uur weg naar ons volgende doel, Bryce Canyon, ook weer een mooie route gereden over een scenic Highway, heerlijke rustige weg met een prachtige view.

Ingecheckt bij Ruby's Inn, de camping die het dichtst bij Bryce ligt en dat is heel luxe.

AGelukkig mochten we met de camper het park in, we zijn direct doorgereden naar het einde van de route en vanaf daar al heel wat uitzichtpunten aangedaan. Weer heel anders dan de andere nationale parken, morgenochtend gaan we vroeg op om de sunrise te aanschouwen, dat betekent om half zes op.

Nu nog even lekker in de zon zitten, ik was van plan om te gaan zwemmen maar ik ga alleen maar ff kijken daar, zit veel te lekkeryes

Reacties

Barbje 03-06-2017 06:55 {{button-45028}}

Prachtig! Wat geniet ik mee.

Helen Schroeder 03-06-2017 06:57 {{button-45029}}

Wat hebben jullie het fijn daar! Geniet ervan!
Met Sam gaat het prima!
Groetjes Helen

Miranda, Christian en Teun 03-06-2017 07:18 {{button-45030}}

Prachtige foto's....tikkeltje jaloers!! Enjoy!

Timorteam 03-06-2017 08:01 {{button-45031}}

Wat een aaneenschakeling van prachtige belevenissen; goed om een paar dagen op één camping te zijn, dan kunnen jullie de indrukken wat laten bezinken!!! Plaats maken voor al het moois wat er nog aan komt. Volop genieten dus! 🚐 🏞🏜

Annemarie 03-06-2017 11:14 {{button-45044}}

Weer zoveel moois te lezen het voelt alsof ik een beetje met jullie mee reis.
Kijk alweer uit naar het volgende verslag

Els 03-06-2017 17:39 {{button-45055}}

Antelope Canyon.. prachtige foto's! Wat een bijzondere ervaring zal dat zijn geweest. Geweldig! xx

Els 03-06-2017 17:41 {{button-45056}}

Antelope Canyon.. prachtige foto's! Wat een bijzondere ervaring zal dat zijn geweest. Maar ook al het andere wat jullie onderweg zien. Geweldig! xx
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan