Woensdag 6 september

Door Goud - A long time ago

Woensdag 6 september

Gelukkig vannacht niets ergs gebeurt, na het ontbijt de verslagen verstuurd en toen op pad .

Via chief mountain highway naar Babb. Mooie route onderweg zagen we een moederbeer met twee jongen de weg over steken, "wilde" runderen die uit het bos kwamen zetten . De grensovergang was een ervaring op zich, een douanier met baard, glimmende zonnebril vroeg waar we vandaan kwamen , waar we naar toe gingen en of we een esta formulier hadden. 

Nou nee dus, en hij begreep dat we van seattle af kwamen terwijl ik bedoelde dat we daar naar toe gingen .Gelukkig heeft As het juiste verhaal verteld en waren de mannen binnen veel vriendelijker. Na het invullen van de estaformulieren, het betalen van de bijbehorende kosten  mochten we door.

Een mooie route maar zodra je de bossen uit bent zie je het echte montana, droog dor gras , uitgesterkte landerijen en soms een paar koeien en paarden. We wilden naar st Mary aan de east kant van het Glacierpark maar eerst hebben we gepint, getankt en boodschappen gedaan in Browning zo'n 65 km verderop, pinnen kan bij een atm, betalen kan met visa maar dan moet je wel credit in plaats van debet.

Terug in st Mary eerst even bij de koacamping gekeken maar toch naar de camping in het nationale park gegaan , met flush wc , douche en geen stroom en heel veel beren vertelde de ranger ons.

Vanaf de camping kan je naar het informatiecentrum lopen om info te krijgen over de " going to the sun road" vanaf hier kan je met gratis shuttlebusjes naar de logan pas en onderweg trails doen .

Weer was zo rond de 30 graden en ook hier had je last van de rook die als een soort sluier bewolking aanwezig is.

 

Reacties

Anne en Annie A long time ago

Fijn dat het bij jullie goed gaat.
Hier slecht weer maar ook wij geven de moet niet op en gaan naar de camping
Nu
Jullie veel goeds en we wachten het volgende verslag af groetjes vanuit Chaam
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!