dinsdag 4 september

Door Jaap en Karin van Roshum - 05-09-2018 05:56

Custer - Sheridan  

Allereerst nog even over gisteravond.  We waren dus uitgenodigd om bij de "buren" even bij het kampvuur te komen zitten, Eigenlijk hadden we niet veel tijd, aangezien het maken van de verslagen  maar nog meer het uploaden van de foto's best veel tijd kost. Het uploaden gaat vaak niet goed en dan moeten we het opnieuw proberen. Maar we vinden het erg leuk om te doen en zien ook uit naar reacties van jullie kant. Dan weten we in ieder geval zeker dat de berichten over komen. Maar goed, we zijn gisteravond een uurtje weg geweest, maar kregen niets te drinken. Iets wat wij als hollanders het eerste doen als we visite krijgen, toch?.We hebben het in ons land wel eens over een *amerikaanse fuif*, waarbij je zelf alles meeneemt. Misschien hadden wij dat ook wel moeten doen, maar op dat moment niet aan gedacht.  Dus thuis gekomen alsnog gauw een bakje koffie gezet. Maar het was wel fijn om even wat te praten met hen en ze lieten ons weten dat ze christen waren en vroegen ook of wij naar de kerk gingen. Vandaag weer het een en ander op het programma. Allereerst naar Crazy Horse Memorial. Crazy Horse was een opperhoofd van indianen en er wordt gedurende vele jaren een beeld van hem uitgehouwen in de rotsen (zie foto) en het kan nog jaren duren voor het klaar is. Zijn gezicht is al herkenbaar maar zijn paard moet nog helemaal worden uitgehouwen. Vandaar gingen we naar Mount Rushmore. Hier zijn vier gezichten van amerikaanse presidenten in de rotsen uitgehouwen, o.a. George Washington enz. Erg mooi om te zien, ook de omgeving. Weer verder naar Custer State Park. Dit park is met name bekend om de bisons die er vrij rondlopen. Nou, die hebben we bijna kunnen aaien, maar toch maar niet gedaan. Vervolgens op weg naar Sheridan, een heel lange rit. Uiteraard met de nodige onderbrekingen. We hadden vanuit het Custer State Park nog een rit van ruim 300 km, voor de boeg. Het is verbazingwekkend dat er zo weinig verkeer op een 4-baans snelweg is. Het woord * file*  komt hier kennelijk  niet in het woordenboek voor, behalve bij de grote steden. Na zo'n lange rit zijn we blij en dankbaar dat we weer veilig op onze "bestemming" zijn aangekomen .

Vandaag 488 km. gereden.

Morgen gaan we naar het Yellowstone Park, ook een lange reis. Aangezein we daar geen internet hebben kan het weer een paar dagen duren eer jullie wat van ons horen. . 

Lieve groet vanuit Sheridan van Jaap en Karin

 

 

 

Reacties

Jan en Marian 05-09-2018 08:21 {{button-55386}}

Doe Yogi bear en Bobo de groeten van ons in Yellowstone 😉

Dick en Jenny 05-09-2018 21:25 {{button-55398}}

Hallo Jaap en Karin, Allereerst een compliment voor de reisverslagen die wij ontvingen mooi en duidelijk.
Inmiddels zit de eerste week er voor jullie op. Wat zal dat vervelend zijn geweest toen de koffer niet mee gekomen was. Ook leuk om te lezen de eerste boodschappen kopen. Het beeld van Canada komt weer helemaal terug. Aan de foto's te zien een grote variëteit aan landschappen. Wat een ruimte op de snelwegen hebben jullie daar. Vandaag en gisteren Di-dag en Wo-dag 4 en 5 september hadden we warm weer gehad erg bewolkt en drukkend weer. In Zuid-Holland ( Bodegraven) heeft het van middag geregend zo veel wat normaal in een maand valt. Wij hier iets gehad. Maar in Zeewolde met appels plukken niets. Maar Do-dag en Vrij-dag wordt het erg wisselvallig.
Vanaf deze kant van de plas nog een prettig voortzetting van jullie vakantie.
Hartelijke groet, Dick en Jenny.

Pieta 05-09-2018 22:03 {{button-55400}}

Hallo fam, wat zien jullie mooie plekken in Amerika. Mijn zus Arianne en Martin zijn 3 mnd terug daar ook geweest, op de zelfde plaatsen als jullie, en toen naar hun dochter in Oklahoma. We genieten al van jullie foto s. Gr van ons.

Ria 06-09-2018 00:01 {{button-55402}}

Hallo Jaap en Karin, Het zijn weer hele afstanden die jullie afleggen, maar zo te lezen genieten jullie er fijn van. Ik zelf ben deze week met de zonnebloem gasten op vakantie, en geniet hier ook weer reuze van.
Lieve groet Ria
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan