Veilig aangekomen...de eerste dagen

Door De Valkjes in Nieuw-Zeeland - A couple of years ago

Na een lange rustige vlucht van ruim 9 uur donderdag middag veilig aangekomen in Vancouver waar het heerlijk zonnig is. Uit het vliegtuig prachtig zicht op delen van Groenland (we vliegen nogal noordelijk) en later op de Rocky Mountains waar we volgende week zelf hopen rond te rijden.

Toch ook wel apart dat je s'middags om 16:00 uur vertrekt uit Amsterdam en ook s'middgas 16:00 uur aankomt in Vancouver...! Krijg je zomaar 9 uur extra....wat je dan wel later voelt in je hoofd en je lijf..haha. Cor en Arja lagen donderdag om 07:00 uur (Vancouvertijd = 04:00 Ned. tijd) al plat en de rest volgde snel...even acclimatiseren.
Corrie komt niet echt lekker de eerste nacht door en moet vrijdag pas op de plaats maken... maar eind van de dag gaat het gelukkig weeral beter. Is toch best een pittige reis...

Vrijdagmorgen een Canadees ontbijt ... wat een porties...!! De kleinste is nog veel te groot.... maar we doen ons best. Het miezert een beetje maar we huren fietsen en gaan samen het Stanley park in. Mooi park aan de rand van zo'n grote stad. We komen langs totempalen, een enorme brug en ... het wordt gelukkig droog.

Vrijdagavond eten we bij een Iraans restaurant... Kom je daar met acht man binnen ... was ff schrikken voor het personeel... maar nadat de paniek weggeebt was hebben ze ons aan een prima maaltijd geholpen...!

Zaterdag naar Cruise Canada om onze campers (RV's zoals ze hier genoemd worden) op te halen. Ze stonden al mooi op ons te wachten en na een korte uitleg (zeer korte ... nadat we gezegd hadden dat twee stellen al eerder met zo'n RV in the States hadden rondgetoerd... vonden ze wel makkelijk..) op pad naar een Walmart voor de eerste boodschappen waar je al gauw twee uur voor nodig hebt... We hebben tenslotte niets bij ons en van alles en nog wat nodig...!

Daarna de eerste rit naar Hope, Othello Tunnels Campground, waar we s'avonds moe maar voldaan aan zijn gekomen. Was weer even wennen met zo'n bak rijden maar het is gelukt.... 

Zondagmorgen gaan we naar een Baptist Church in Hope.... we dachten een dienst bij te wonen om 9:45 maar dat bleek een Adult Sunday School.... de dienst begon om 11:00 uur. Dus maar even rondgewandeld op deze mooie zonnige Zondagmorgen in Hope waar we veel houtsculpturen hebben gezien die met zo'n grote kettingzaag worden gemaakt...knap hoor... Elk jaar komen ze hier vanuit de hele wereld voor een wedstrijdje houtsculpturen zagen met de kettingzaag...!

Daarna de goed bezochte kerkdienst om 11:00 bijgewoond. Een Worship dienst met veel zingen maar ook een uitstekende, zeg maar gerust preek, over het hogepriesterschap van Melchizedek en de Grote Hogepriester, door een jonge vaardige voorganger. Of hij ook echt een dominee/pastor was weten we nu nog steeds niet maar het was boeiend en leerzaam! Zoals wel een beetje verwacht kom je dan altijd Nederlanders tegen die hier al vanaf de jaren 50 wonen en als kind met hun ouders hieernaartoe geemigreerd zijn. Mooie ontmoetingen...vluchtig maar zeker boeiend.

In de middag maken we een mooie wandeling naar de Othelle Tunnels. Een paar foto's zijn bijgevoegd.... Maandag reizen we weer verder.

groetjes van de Flakkeese Canadagangers
 

 

Reacties

Martha Anne A couple of years ago

Welcome to Canada! Glad to hear that you arrived safely

Martin van den Bosch A couple of years ago

Wat een leuk eerste verhaal. Je krijgt op deze manier een mooi beeld bij het avontuur. De foto’s versterken dit nog eens. Prachtig. Goede reis en vol verwachten kijken we uit naar het nieuwe verslag.

Ina A couple of years ago

Hoi hoi nou nou dat ontbijtje was volgens mij genoeg voor heel de dag Poula 🤣🤣🤣 Fijn dat de reis goed verlopen is. Het ziet er allemaal prachtig uit daar.

Groetjes ook van Leen xx

Marjan Kom A couple of years ago

Poula kijkt ook zo naar d'r bord van tsjaaa 😂😂

Lenie A couple of years ago

Hoi zus, dat is pas een ontbijtje! Het ziet er wel lekker uit.

Frank en Jacqueline A couple of years ago

Leuk om zo iets van jullie te horen! Ziet er prachtig uit, veel plezier met elkaar!
Lieve groet (dikke knuffel voor onze opa en oma van Lukas en Fiore)

Jan bal A couple of years ago

Leuk om te horen hoe het jullie vergaat
Groetjes uit bretagne

Judith A couple of years ago

Leuk om te lezen!! Veel plezier en succes met de jetlags... liefs Juud

Cindy A couple of years ago

Leuk om jullie te volgen en opeens ook nog oude bekenden op de foto te zien :). Genieten maar in Canada!
Groet, Cindy

Herma van Beek A couple of years ago

Fijn iets van jullie te horen, Kijk uit naar het volgende verslag. Geniet ervan !!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!