Van Banff naar Jasper...

Door De Valkjes in Nieuw-Zeeland - A couple of years ago

Wat leuk al die berichtjes van jullie…dankjewel en een groet uit Canada…. 

Hier weer een berichtje van ons…

Van Banff naar Jasper….

Op maandag 3 juni vertrokken we na prachtige dagen in Banff richting Jasper (292 km.). Al vrij snel kwamen we op de highway 93 terecht en reden we het Jasper National Park in. Dat park is gelegen in de beroemde Rocky Mountains. Vanaf het begin van het park moesten we nog ongeveer 235 km. naar de campground. Hoe groot is dit park wel niet? Maar wat ontzettend mooi. Prachtige vergezichten op meren, rivieren, o.a. de Athabasca River, en niet te vergeten de gigantische sneeuwtoppen. Je blijft foto's maken!!

Onderweg werden er nog beren en herten gezien. We zagen het Mosquito Lake, Peyto Lake (prachtige blauwe kleur, die bijna onecht aandoet…), de Crowfoot Gletsjer en als “klap op de vuurpijl”: De gigantische Athabasca Gletsjer. Wel 5 km lang en 1 km. breed. Allemaal parkeerden we onze camper op het afgesproken tijdstip op de parkeerplaats, naast het Visitor Icefield Centre. Het ene koppel is er wat vroeger dan het andere koppel. Gert-Jan had inmiddels de gereserveerde tickets geregeld en we stapten in de onmens grote bussen voor de Icefield Explorer. Na een korte rit reden we over de gletsjer naar een fantastisch uitzichtpunt. Wat een onbeschrijfelijke ervaring om op een gletsjer te rijden en te wandelen. Wel wat koud en een stevige wind. Iedereen had zich goed aangekleed. Allemaal even met de Nederlandse vlag op de foto natuurlijk. Hoe chauvinistisch kun je zijn? We spotten nog wat berggeiten en gaan daarna met een touringcar naar Glacier Skywalk. Een platform met glazen bodem bood een fantastisch uitzicht. Na een kop koffie in de camper vertrokken we naar onze Wabasso Campground even onder Jasper gelegen. Moe maar zeker voldaan van deze prachtige dag gingen we allemaal op tijd naar bed.

Dinsdag 4 juni na een heerlijke nacht slapen op een uitzonderlijk rustige Wabasso Campground was het even wennen dat we nu eens geen stromend water hebben, maar alleen maar douchen vanuit de watertank van de camper. Dit was weer eens echt een beetje camperen midden in de natuur. Na eens lekker uitgeslapen te hebben en voor sommigen een late “breakfast”, met gebakken ei en bacon, ging ieder vandaag weer zijn eigen weg. Winkelen in Jasper, wat kunnen vrouwen met weinig winkels veel tijd besteden, en wat souvenirs kopen voor de kinderen en kleinkinderen (ho even, dat mag het thuisfront dus niet weten). Ieder heeft op zijn eigen manier deze dag doorgebracht. Boodschappen doen, wifi steunpunten zoeken, aanzichtkaarten versturen enz. Ook nog de Athabasca waterfalls bezocht met kleine wandelingen. Wat een geweldige watermassa komt er dan 24/7, jaar in jaar uit naar beneden. Indrukwekkend en onder de indruk van de schepping. Na deze dag even gezellig bij elkaar voor de (haast) dagelijkse Happy Hour. Sommigen van ons doen even de was, wat ook wel weer een beetje behelpen is, maar we genieten. Gert-Jan en Poula hebben vandaag op 10 meter van een zwarte beer gestaan (zeggen ze stoer……). Maar we hebben op dit moment nog geen bewijsmateriaal. Nu nog even een permit halen om een kampvuur te mogen stoken voor deze avond en vooral te luisteren naar de sterke verhalen van deze dag. 

Woensdag 5 juni werden we wakker na een koude nacht met een beetje regen. Vandaag hadden we weer verschillende programma’s in onze gedachten. Adrie en Corrie zijn heerlijk naar Jasper gegaan om te “skypen”. Daarna hebben ze een prachtige tocht gemaakt langs de Athabasca Waterfalls. Altijd weer indrukwekkend om te zien. Op de terugweg zijn ze onderweg gestopt om getuige te zijn van een reddingsactie van een aantal mensen die aan het raften zijn geweest. Ook weer indrukwekkend. Cor, Arja, Jaap en Suzan hebben een prachtige tocht gemaakt met indrukwekkende vergezichten. Uiteindelijk zijn ze uitgekomen bij Hot Springs. Hier komen waterbronnen vanuit de aardbodem naar boven met hoge temperaturen. In verschillende baden zijn ze gaan zwemmen. Volgens Cor kon je in een bad het gevoel krijgen hoe soep wordt opgewarmd. Dat vond hij maar een beetje te warm. Onderweg hebben ze nog een beer gezien tijdens het klimmen in de boom en een eland die heerlijk stond te grazen. En dat allemaal in de ongerepte natuur.

Gert-Jan, Poula, Pieta en Willem zijn, na even wat berichten verstuurd te hebben naar Nederland in de stationshal van Jasper, gereden naar Maligne Canyon. Na een prachtige wandeling over een kloof met een waterval zijn ze doorgereden naar Medicine Lake voor een boottocht over het grootste meer van de Rocky Mountains. Op een eiland in het meer was een fantastisch uitzicht over de besneeuwde bergtoppen. Op de terugweg zagen ze nog een berin met haar twee jongen langs de bruisende rivier lopen. Hier moest natuurlijk ook nog wat foto’s van worden gemaakt. Natuurlijk veel te dichtbij, maar hier krijg je echt een “berekick” van. Terug op de campground verraste Suzan ons allemaal met een stapel pannenkoeken. Twee picknick tafels zorgden voor een frans tafereel en veel plezier van de "sterke" verhalen van deze dag. Na een heerlijke dag genoot iedereen van hun welverdiende rust. Wat een mooie dag was dit weer!

Donderdag een reisdag naar Clearwater…

Groetjes van de Flakkeese Canadagangers

 

Reacties

Joanne A couple of years ago

Fijn om weer een mooi verhaal te lezen. Het klinkt allemaal prachtig! Een echt avontuur zo met elkaar.

Donald trump A couple of years ago

Met plezier gelezen! Prachtige indruk, goed reis verder.

Dineke Melaard A couple of years ago

Zo te horen en te lezen hebben jullie echt ‘the time off your life!’
Geniet ervan en ik kijk uit naar een volgend verslag van jullie reis....

RIet A couple of years ago

Wauw, wat een avonturen, leuk dat jullie het ook met elkaar kunnen delen.

RIet A couple of years ago

Wat een schitterende foto's, wat is Gods schepping groots! Lieve beren hoor😉

Dien Bal A couple of years ago

Wat een prachtige natuur, maar die beren zijn wel dichtbij,brr

hans v/dBoogert A couple of years ago

leuk om deze verslagen te lezen en de mooie foto's te zien ,wat maken jullie een geweldige rondreis

Ina A couple of years ago

Zo te lezen hebben jullie het prima daar. Veel plezier hoor lekker genieten.

Groetjes van ons

Nellie A couple of years ago

Wat een avonturen weer wat is Gods natuur toch prachtig en wat genieten we mee van de mooie foto`s
het ga jullie goed maar pas op voor die beren e want..... ze zitten niet altijd broodjes te smeren
doei doei allemaal

Herma van Beek A couple of years ago

Wat zullen jullie genieten, wat een schitterende reis !
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 25 september in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!